Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Niša održanoj juče za gradonačelnika je izabran kandidat SNS Zoran Perišić, a za predsednika SG Mile Ilić (SPS), koji je i do sada obavljao tu funkciju. Novu vlast u Nišu čine koalicije oko naprednjaka i socijalista i URS, kao i DSS, koja je postala deo vlasti kroz „bočni sporazum“ sa SNS.


„Želimo da svima budemo majka i da razvijamo Niš uz podršku Republike. Gradska vlast će se zalagati za dovođenje domaćih i stranih investitora, smanjenje nezaposlenosti i nastavak ulaganja u infrastrukturu“, rekao je Perišić.

Novi gradonačelnik nije predložio svog zamenika jer, kako saznajemo, na sednici Gradskog odbora SNS nije prošao „njegov“ kandidat Ljubivoje Slavković, ali je predložio devet članova Gradskog veća, po tri iz koalicija oko SNS i SPS i URS.

Dosadašnji gradonačelnik Miloš Simonović (DS) rekao je da će demokrate biti „konstruktivna opozicija“, a odluku dojučerašnjih koalicionih partnera SPS i URS da naprave koaliciju s naprednjacima opravdao njihovom željom da „imaju dobar odnos s republičkom vladom“.

Predstavnici LDP su kazali da će biti „jedina prava opozicija“ u Nišu i kritikovali Perišića što za novi saziv Gradskog veća nije predložio nijednu ženu.

Kako saznajemo, vladajuća koalicija sa gradskog nivoa nastoji da „preslika“ takav odnos snaga i na pet gradskih opština u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari