Srpska napreda stranka smatra da Boris Tadić ne može biti premijer, jer je ta funkcija zahtevnija od predsedničke, za koju mu građani na izborima nisu ukazali poverenje. „SNS smatra da Boris Tadić kao kandidat za premijera ne bi bio drugi čovek u odnosu na onoga koji je izgubio predsedničke izbore, a izgubio ih je jer su građani ocenili da nije dovoljno dobro radio posao“, rekao je funkcioner SNS Marko Đurić na konferenciji za novinare.

„SNS zato postavlja pitanje kako sada Tadić može da obavlja još teži i odgovorniji posao od poslova predsednika Republike, sa ministrima koji su traljavo i rđavo vodili zemlju, pretvorivši je u državu u kojoj je nezadovoljno više od 80 odsto građana“, kazao je Đurić.

Naprednjaci smatraju da je Srbiji potrebna „vlada promena, energije i ljudi koji mogu da reše ekonomske i socijalne probleme“, i da to jedino može vlada kojoj je SNS na čelu. „Vlada sastavljena od stranaka iz dosadašnje koalicije, a u kojoj čelnu ulogu ne bi imala SNS, bila bi vlada koja ne uživa legitimitet i poverenje građana, i ne bi imala kapacitet da sprovede promene i preko potrebne reforme“, rekao je Đurić.

O razgovorima

SNS će razgovore o novoj vladi u narednim danima voditi samo sa strankama koje priznaju volju građana, a razgovore o rešavanju problema u državi sa svim parlamentarnim strankama, kažu naprednjaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari