Gradski odbor SNS u Požarevcu održao je drugu izbornu Skupštinu na kojoj je došlo do smene na čelu ove partije na lokalu. Nakon Nebojše Jočića, koji je u prethodnih četiri godina obavljao tu funkciju, u narednom periodu prvi čovek „naprednjaka“ u Požarevcu biće Bane Spasović, aktuelni predsednik Skupštine grada. On je bio ujedno i jedini pretendent na to mesto pošto je prikupio više od tri četvrtine potpisa delegata za kandidaturu, tako da se Jočić nije ni kandidovao. Ipak, i pored poraza njega i njegove „struje“ u stranci, Jočić se pojavio u svečanom delu Skupštine, za razliku od njegovih najbližih saradnika.

Pravo glasa imalo je 154 delegata od kojih je glasalo 127. Samo dvoje nije glas dalo Spasoviću tako da se smatra da je njegova pobeda još ubedljivija. Stanje na terenu samo nekoliko nedelja ranije nije odavalo ovakav ishod izbora, jer Spasović tada u Gradskom odboru SNS Požarevac u najmanju ruku nije imao najčvršće pozicije. Jedino objašnjenje za ovakav preokret u njegovu korist su poslednji istupi kao predsednika Skupštine grada Požarevca gde je direktno, sa govornice, ukazivao na nepravilnosti u radu Direkcije za izgradnju grada Požarevca, kao i njegova beskompromisna borba protiv korupcije.

Ovo „prozivanje“ za nenamensko trošenje narodnih para nije do sada viđeno u požarevačkom parlamentu unutar vladajuće koalicije. Članstvo je to očigledno prepoznalo, dalo Banetu Spasoviću poverenje i sada je samo na njemu i njegovim saradnicima da pokažu da ti potezi nisu bili čist populizam.

Zanimljiv je bio i deo obraćanja zamenika predsednika Skupštine Srbije Veroljuba Arsića, u kome se on sa bine Centra za kulturu zahvalio dosadašnjem rukovodstvu požarevačkih naprednjaka na saradnji, naglasivši da posle ovih izbora nema pobeđenih, već da sada jedni drugima moraju pružiti ruke i nastaviti sa radom.

– Na nedavno održanom Glavnom odboru SNS-a prilazili su mi visoki rukovodioci stranke koji su mi čestitali na fer i korektno sprovedenim izborima u Požarevcu. Zajednički utisak im je da niko pre nije ovako kvalitetno organizovao unutarstranačke izbore, a teško da će neko i u budućnosti to uspeti. – kazao je Arsić.

 

Plan aktivnosti

– Stranački izbori nisu samo prilika da se suoče različita viđenja i stavovi o budućem funkcionisanju stranke. To je prilika da analizom dosadašnjeg rada, a imajući u vidu obaveze koje smo pred građanima preuzeli, sa punom odgovornošću planiramo svoje dalje aktivnosti. One svakako moraju imati za cilj poboljšanje opštih uslova života i rada građana Požarevca, kazao je Bane Spasović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari