Predsedništvo Srpskog pokreta obnove na juče održanoj telefonskoj sednici isključilo je iz članstva bivše funkcionere Srđana Srećkovića i Sanju Čeković.


U saopštenju Srpskog pokreta obnove se navodi da su Srećković i Čekovićeva isključeni „zbog grubog kršenja Statuta, nepoštovanja odluka organa stranke i odbijanja zahteva Predsedništva SPO da podnesu ostavke na funkcije u Vladi Srbije“.

Stranka Vuka Draškovića je upozorila da je ostanak Srećkovića i Čekovićeve na funkcijama u ministarstvima dijaspore i državne uprave, koje po koalicionom sporazumu pripadaju predstavnicima SPO, prestao da bude „unutarstranačko pitanje“, kako je to ranije saopštila DS, nego je koalicioni problem koji se može rešiti samo njihovim razrešenjem s funkcija u vladi. U saopštenju se navodi da su za odluku o isključenju glasali svi članovi Predsedništva SPO osim Sanje Čeković.

Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković izjavio je potom da sednica Predsedništva juče nije uopšte održana. „Ukoliko takvu nelegalnu odluku, za koju sam saznao iz medija, budemo dobili, u skladu sa Statutom SPO podnećemo žalbu Statutarnoj komisiji. Siguran sam da će ta odluka biti poništena, jer SPO mora biti demokratska, a ne autokratska stranka“, rekao je Srećković.

Vest o isključenju Srećkovića i Čekovićeve stigla je samo nekoliko minuta nakon što je ministar dijaspore objavio saopštenje u kojem je naveo da su on i Čekovićeva svoje mandate stavili na raspolaganje premijeru Mirku Cvetkoviću, ali da „neće pristajati na ucene i lične hirove onih koji traže njihove ostavke samo zato što nisu pristajali da po njihovom nalogu ruše državnu politiku i destabilizuju Vladu Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari