Predsednik Boris Tadić izjavio je da, i ako ne bude dobila status kandidata, Srbija neće odustati od svoje evropske budućnosti niti od odbrane legitimnih interesa na Kosovu i Metohiji.


Tadić je novinarima u Palati Srbija rekao da, ukoliko se dogodi da ne dobije status kandidata, „Srbija mora da nastavi dalje“. „To nije definitivni poraz, već jedna izgubljena bitka“, naveo je Tadić i istakao da do 9. decembra, kada se očekuje odluka Evropskog saveta o kandidaturi, još toga može da se uradi. On je rekao da uvek treba biti optimista ali ne „neodgovorni optimista“, jer su, kako je ocenio, velike mogućnosti da Srbija ne dobije kandidaturu.

„Ne znam da li ćemo dobiti status kandidata“, naveo je Tadić, dodajući da je proteklih dana u direktnim i indirektnim razgovorima sa evropskim zvaničnicima, pre svega nemačkim, dobio mnogo signala i poruka, ne precizirajući kakvih.

Predsednik je ponovo poručio Srbima sa severa Kosova da uklone barikade jer sada nemaju svrhu i Kforu da ne proizvodi incidente prilikom uklanjanja barikada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari