Parlamentarna skupština Saveta Evrope danas u 10 sati počinje razmatranje predloga rezolucija zasnovane na izveštaju Dika Martija, specijalnog izvestioca Saveta Evrope, o trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji.

Glasanje je zakazano za 16 sati, a predstavnici srpske parlamentarne delegacije očekuju da će rezolucija dobiti potrebnu većinu i da neće biti usvojen ni jedan amandman koji bi suštinski mogao da promeni tekst.

– Delegacija srpskog parlamenta će nastupiti jedinstveno u odbrani izveštaja i rezolucije Martija, a naš zadatak biće da osporimo amandmane koji bi mogli da umanje značaj rezolucije. Svako od članova naše delegacije ima pravo da govori i da istakne ono što smatra da je u izveštaju Martija najvažnije – rekla je juče za Danas Nataša Vučković, poslanica DS i članica srpske parlamentarne delegacije u SE.

Vučkovićeva juče nije mogla da precizira koliko je amandmana stiglo na tekst rezolucije . “ Pretpostavljam da ih ima dosta, ali tačan broj prispelih amandmana znaće se tek kasnije“, rekla je Vučkovićeva. Ona je dodala da je danas zakazana sednica pravnog komiteta na kojoj će biti razmotreni prispeli amandmani.

Svi poslanici srpske delegacije prijavili su se da govore na plenarnoj sednici, ali je pitanje da li će zbog ograničenog vremena svi stići na red. Vreme za diskusiju ograničeno je na tri minuta, a ograničeno je i vreme celokupne debate.

Željko Ivanji, član srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini SE govoriće na plenarnoj sednici i to ume IPP grupe čiji je član. On je optimista da će tekst rezolucije biti usvojen u neizmenjenom obliku.

– Tokom jučerašnje sednice IPP grupe , odnosno „

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari