„Stojim iza svake reči koju sam izgovorila“, prokomentarisala je Stanislava Pak Stanković za Danas sukob između nje i Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije. Odgovarajući na pitanje našeg lista kako vidi poruku sa Glavnog odbora Srpske napredne stranke – da je savetnica predsednika Srbije Tomislava Nikolića „imala loš dan kada je uputila niz oštrih kritika na račun potpredsednice Vlade“, kao i da se to „neće ponoviti“, Pak Stanković je ponovila da je ona rekla svoje mišljenje o Zorani Mihajlović i da stoji i dalje iza njega.


„Predsednik Srbije Tomislav Nikolić me je zamolio da ne dajem izjave ovim povodom jer to može da nanese štetu i državi i stranci, i ja ću ga poslušati. On će u današnjem intervju javno reći sve o toj temi, pa sačekajmo da to vidimo“, rekla je Stanislava Pak Stanković za Danas.

Posle sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Igor Mirović, potpredsednik SNS, rekao je, odgovarajući na pitanje da li se razgovaralo o nedavnim nesuglasicama između savetnice predsednika Srbije Tomislava Nikolića Stanislave Pak Stanković i potpredsednice vlade i stranke Zorane Mihajlović – da o tome nije bilo reči zato što je u međuvremenu, kroz aktivnu komunikaciju, utvrđen „ključ unutrašnje stranačke organizacije, a to su jedinstvo i sloga, kojeg treba svi da se pridržavaju“.

„Verujem da je to bio samo loš dan u kojem je koleginica Pak iznela nekoliko oštrih kritika na račun koleginice Mihajlović. Toga više neće biti. U međuvremenu smo uz dijalog, bez potrebe da o tome raspravljamo na GO, razrešili to pitanje – naglasio je Mirović. Poruka sa sednice GO, kako je istakao, bila je jedinstvo, sloga i hrabriji odnos prema istini koja je svima dostupna, jasno vidljiva, a to su istina o sređivanju međunarodnih finansija, o boljem međunarodnom položaju Srbije, dovođenju investitora, reformskim zakonima koji daju rezultate.

Podsetimo, uoči sednice GO SNS mediji su izveštavali da će jedna od dominantnijih tema biti aktuelni sukob članova predsedničkog kabinet i Vlade Srbije. Stanislava Pak Stanković optužbe protiv ministarke Mihajlović povezala je sa medijskim napisima o incidentu s avionom kojim je Nikolić leteo za Vatikan, ali i sa njenim izjavama povodom odluke šefa države o učešću naše vojske na paradi u Moskvi.

Pak Stanković je optužila Zoranu Mihajlović da stoji iza napada na predsednika Srbije sa ciljem da se minimizira incident sa avionom kojim je predsednik krenuo u posetu papi Franji u Vatikan, i koji je zbog kvara morao da se vrati u Beograd. Ona je tvrdila da je cilj Mihajlovićeve da se diskredituje sam predsednik.

Mihajlovićeva je u izjavi za Danas navela da ne želi da polemiše sa savetnicom, da ne razume njene optužbe.“Moj zadatak je da stvorim uslove da javnost dobije izveštaj i informaciju o falkonu, avionu kojim je Nikolić leteo za Vatikan“, istakla je potpredsednica Vlade.

Vučićeva najava isključenja

Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je na jednoj od prethodnih sednica pozvao članove Glavnog odbora da donesu odluku o isključenju iz stranke svakog funkcionera koji se isključivo bude borio za sopstvene pozicije unutar same partije. „Takva praksa nek se promeni ili ćemo mi da ih menjamo. Ko ne želi požrtvovanost može slobodno da ode iz stranke“, poručio je tada Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari