Stefanović: Nećemo dozvoliti ekstremistima da odu na mitinge u RS 1Nebojša Stefanović Foto: Medija centar

Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti da ekstremističke grupe ili osobe iz kriminalne sredine odu iz Srbije na mitinge u Banjaluci, izjavio je ministar Nebojša Stefanović.
„Naša policija neće dozvoliti takvu vrstu ekstremizma. Što se nas tiče, takav scenario nije moguć, kada je reč o državljanima Republike Srbije. Ono što je važno je da Republika Srpska spreči takav scenario od strane nekih ekstremističkih grupa tamo“, rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima postoje neki koji ne žele i nije im u interesu stabilnost i razvoj Srbije i Republike Srpske. Stefanović smatra da je jučerašnjim upozorenjem i porukom premijer Srbije Aleksandar Vučić stekao i neke neprijatelje, „neke koji imaju drugačije interese“, a kako je ocenio „jasno je da postoji umešan i strani faktor u sve to“.

Premijer Vučić izjavio je u sredu da da postoje obaveštajni podaci o mogućim nemirima na skupovima koje su vlast i opozicija u Republici Srpskoj najavili za subotu 14.maja, u Banjaluci i pozvao ključne političke aktere u RS da svoje razlike rešavaju mirnim putem.„Oni koji ne žele stabilnost Srbije i Republike Srpska takvu poruku neće zaboraviti“, naveo je Stefanović. Opozicioni Savez za promene je 14.maja zakazao proteste građana zbog lošeg ekonomskog i socijalnog stanja u RS, a potom je SNSD saopštio da će istog dana organizovati miting svojih pristalica.

Sve ćemo rasvetliti u vezi Savamale

Stefanović je izjavio da se radi na rastvetljavanju slučaja iz Savamale i da će se kao što su rešeni svi do sada, rasvetliti i ovo.
„Glavna vest je rušenje tri nelegalna objekta, što ne sme da se dešava. To ne može da bude glavna vest… Ne kažu da treba da se radujemo što Srbija napreduje“, smatra Stefanović. Dodao je da ne misli da je premijer hteo da kaže da su se u objektima odvijale kriminalne radnje. Objekat se koristio, kako kaže, za sticanje novca. „Sve ćemo ispitati. Pokazaćemo šta se ovde sve dešavalo i državni organi će raditi svoj posao“, najavio je Stefanović, navodeći da će biti ispitani i navodi zaštitnika građana da policija nije reagovala na prijave građana.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari