Verbalni rat između naprednjaka i demokrata oko toga ko je primenjivao nasilje, a ko „hapsio” odbornike u SO Inđija nastavljen je i juče u Skupštini Srbije. Počelo sa skupštinske govornice kroz poslaničko pitanje Borislava Stefanovića koji je pitao ministra policije i premijera u kom roku će MUP utvrditi identitet osobe, koja je pretila i Vladimiru Ješiću, bratu Gorana Ješića, u Inđiji. On je naveo i da ministar Neobjša Stefanović duguje odgovore na ranije postavljena pitanja o incidentima i nasilju u Vrbasu, Srbobranu i Mionici, budući da su MUP-u dostavljena imena i prezimena počinilaca. Polemika je nastavljena kroz obraćanja novinarima u skupštinskom holu, kako demokrata, tako i naprednjaka .

Stefanović je zatražio i da se „nesumnjivo utvrdi ko je i da li je uopšte neko tukao zamenika predsednika Opštine Beočin, ko je i na koji način pritiskao odbornike, pretio im i pokušavao da utiče na njihov glas, vezano za opstanak opštinske vlasti u Inđiji, kao i koja su to lica, kako se zovu, iz kojih su stranaka. Sve to Stefanović je ponovio i novinarima u skupštinskom holu, a o nasilju u Inđiji, u skupštinskom holu govorila je i njegova stranačka koleginica Gordana Čomić, koja je ukazala na opsnost od nasilja, istakavši da je najvažnije da se izbori održavaju u demokratskoj atmosferi, a da se, na ovaj način, kao u Inđiji i u nekim drugim mestima ranije, stvara atmosfera u kojoj neće biti moguće održati izbore u demokratskoj atmosferi.

Posle Stefanovića i Čomićeve novinarima se obratio i Aleksandar Martinović, koji je rekao da je ono „što se događa u Inđiji dokaz siledžijskog i bahatog ponašanja Bojana Pajtića i Demokratske stranke, koji ne prezaju ni od čega da bi sačuvali vlast“.

„Dokaz za to je prebijanje Milana Čačića, predsednika Opštine Beočin od strane Vladimira Ješića, brata Gorana Ješića, koji se lažno predstavlja kao novinar, a u stvari je trgovac matičnim ćelijama,rekao je Martinović i ponovio da su demokrate bukvalno hapsile svoje odbornike, koje drže u hotelu, koji je u vlasništvu AP Vojvodina,a sve da bi se po svaku cenu sačuvala vlast u Inđiji, iako DS na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima nije prešla cenzus u toj opštini.

MUP: Pod kontrolom

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da je bezbednosna situacija u Inđiji pod kontrolom i da je ispitana jedna osoba, dok su tri odbile poligrafsko testiranje.

DS: Privođenja u Palanci

Tri odbornika DS u opštini Smederevska Palanka Jovan Damnjanović, Uroš Milojević i Aleksandar Pavlović, u sredu i četvrtak, privođeni su na informativni razgovor u policijsku stanicu u ovom gradu, saopštava DS. Kako se tvrdi, privođeni su da bi se srpečilo održavanje sednice lokalne skupštine. Svi odbornici, na čelu sa predsednikom opštine Radoslavom Milojičićem nosili su majice sa natpisom Vučiću uhapsi me”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari