– Borislav Stefanović, potpredsednik DS, još nije predao svoje predloge strateških dokumenata stranci, iako je najavio da će to učiniti početkom prošle nedelje.

On za Danas to objašnjava rečima da svoje predloge novog programa, stranačkog manifesta i poruke kapitalu u Srbiji još doteruje i da „dan ili dva više ili manje ne znači mnogo“.

Stefanović će danas u Kragujevcu prisustvovati sednici Predsedništva i Glavnog odbora stranke ali i mitingu demokrata. Na pitanje Danasa očekuje li oštre kritike na Predsedništvu i GO s obzirom na negativne reakcije demokrata na njegove predloge stranačke politike, koje je Danas objavio početkom nedelje, Stefanović odgovara da očekuje konstruktivan razgovor a ne svađe, jer kako objašnjava, u DS se uvek vode konstruktivni razgovori i stvara se prostor za kritički dijalog bez svađa.

Na dnevnom redu sednice Glavnog odbora su izveštaj o radu stranke, odluka o prijemu „Grupe građana Dragana Živanović – Rača“ u članstvo DS i izveštaj o radu Izvršnog odbora.

Nakon sednice Glavnog odbora DS će zajedno sa strankom Veroljuba Stevanovića „Zajedno za Šumadiju“ održati miting „Osvetlimo Srbiju“ u centru Kragujevca.



 

Pajtić: Prvo procedura

Predsednik DS Bojan Pajtić kaže da predlozi za osavremenjavanje izbornog programa moraju da prođu kroz stranačku proceduru i da sigurno neće odstupati od njenih osnovnih načela, kao što je pravna, demokratska i socijalno odgovorna država, sa čim je sada Srbija u „deficitu“. „Mi smo ozbiljna politička organizacija i nemoguće je da se dan za danom nađe na dnevnom redu GO nešto što ima programski karakter, niti je iko to tražio“, rekao je Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari