Praksa je da se sednice Glavnog odbora Demokratske stranke snimaju, ali koliko sam ja razumeo, reč je o snimku sa mobilnog telefona, i to dela koji je bio zatvoren za javnost, kaže za Danas potpredsednik DS Borislav Stefanović, povodom „curenja“ u medije snimka sa zasedanja vrha ove stranke u Smederevskoj Palanci.


Upitan kakav je bio tok te sednice i da li je insistirao da se raspravlja o predlozima levog programa koji je uručio stranačkom vrhu pre dva meseca, Stefanović odgovara da programski predlozi nisu bili na dnevnom redu.

– U jednom trenutku ja sam rekao da smatram da je potrebno da stranka napravi ideološki zaokret pre izbora, da je potrebno da se kadrovski osveži i da pridobije levo orijentisane birače, ali je to bio samo apel i poziv. Nisam očekivao, znajući raspoloženje u vrhu DS, da se o tome diskutuje, ali i dalje verujem da će se stranački organi o tome izjasniti pre izbora, navodi Stefanović za Danas.

Prema njegovim rečima, kako se dogodilo da deo njegove diskusije o korišćenju stranačkog automobila dospe u javnost, stvar je motiva onih koji ne shvataju da pogrešna tumačenja ne mogu koristiti stranci.

– Reči su istrgnute iz konteksta. Prvo, nije stvar učešća u kampanji, jer ću u kampanji DS uvek učestvovati na svaki način i ničim to neću uslovljavati. Drugo, za motivatora birača određen sam mnogo ranije nego što je predsednik Bojan Pajtić oglasio početak kampanje. I treće, nisam tražio stranački automobil kad već godinu dana koristim svoj privatni auto i za stranačke aktivnosti, nego sam zahtevao da pravila korišćenja stranačkog automobila budu ista za sve potpredsednike. I naveo sam da ih neki uvek mogu koristiti, a da je meni ta mogućnost uskraćena, kaže Stefanović za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari