Demokratska stranka danas (subota) obeležava 25 godina od obnavljanja svog rada. Pre svečane akademije koja će biti održana u Domu omladine u Beogradu sa početkom u 16 časova, demokrate će se okupiti na sednici Glavnog odbora, na kojoj bi predsednik DS Bojan Pajtić, prema najavama, trebalo da predstavi članove vlade u senci DS i glavne smernice njenog rada.

Prema predloženom dnevnom redu, članovima Glavnog odbora, koji će biti održan u Ustanovi kulture Palilula, Pajtić će izneti izveštaj o radu stranke, razgovaraće se o izmene odluke o visini članarine za 2015, predsednik Izvršnog odbora će predstaviti izveštaj o radu tog tela i biće reći i o članstvu kojem nije promenjen status u evidenciji u periodu od januara do marta 2014. kako bi bile otklonjene štetne posledice po stranku.

Obeležavanju godišnjice u Domu omladine, kako je DS najavio, prisustvovaće funkcioneri i članovi stranke, veliki broj istaknutih javnih ličnosti, predstavnici civilnog sektora i ambasada kao i mnogobrojni prijatelji demokrata. Kako je najavljeno, lider DS Bojan Pajtić, predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović, najstariji i najmlađi član, kao i istaknute javne ličnosti govoriće o Demokratskoj stranci, njenoj istoriji i budućnosti.

Godine 1989, 11. decembra, u prostorijama Udruženja književnika Srbije održan je sastanak osnivača DS na kojem je formulisano Pismo o namerama, programski proglas o osnivanju DS.

Od obnavljanja rada demokrate su promenile pet predsednika. Najpre je to bio Dragoljub Mićunović (1990-1994), zatim Zoran Đinđić (1994-2003), Boris Tadić (2004-2012), Dragan Đilas (2012-2014) i sada je Bojan Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari