Ako bi sada bili izbori na Kosovu, najviše glasova osvojila bi Demokratska partija Kosova (DPK) Hašima Tačija – 28,3 odsto, drugi po snazi je opozicioni Demokratski savez Kosova (DSK) Isa Mustafe sa 24,1 odsto, a slede Samoopredeljenje Aljbina Kurtija sa 13,7 i Alijansa za budućnost Kosova (AZBK) Ramuša Haradinaja sa 12,8 odsto podrške. Ovo su rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je na Kosovu sprovela jedna američka agencija, a preneli neki prištinski mediji.


Među liderima, Tačijeva premoć je ubedljivija – za njega bi glasalo 32 odsto ispitanika. Sledeći je Mustafa sa 26 odsto, Kurti bi dobio oko 12, Pacoli deset i Haradinaj šest odsto glasova. Istraživanje je pokazalo da je Policija Kosova i dalje institucija sa najviše poverenja kod građana – 33 odsto, a slede Kfor sa 24, Euleks sa 22 i Bezbednosne snage Kosova sa 21 odsto.

Dnevni list Tribuna piše da je jačanju rejtinga DPK i Hašima Tačija doprinelo to što je kosovski premijer „upalio sve motore“ i svakodnevno obilazi najmanje tri, četiri lokalne sredine na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari