Izvršni odbor SNS doneo je preksinoć odluku o raspuštanju Gradskog odbora i pet opštinskih odbora te stranke u Nišu, a unutarstranački izbori, koje će pripremiti i sprovesti poverenik, biće održani najkasnije za tri meseca, potvrđeno je za Danas. Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić, koji je prema nezvaničnim najavama juče trebalo da boravi u Nišu, kako bi stranačkim kolegama objasnio razloge za raspuštanje, kao i stranačke planove, nije odgovarao na pozive Danasa.

Dojučerašnji predsednik Gradskog odbora SNS-a Zoran Perišić, koji je i gradonačelnik Niša, kratko je rekao da se nalazi na plenarnom zasedanju Saveta Evrope u Strazburu i da „nije u mogućnosti da razgovara“. „Raspuštanje GO u Nišu nije nikakva sankcija prema nama već tehnička priprema predstojećih unutarstranačkih izbora. Raspuštanje stranačkih odbora pred ovakve izbore nije novitet, od 180 odbora po Srbiji oko stotinu je raspušteno iz tog razloga. Razlog za raspuštanje OO, koje je od gradova u Srbiji imao samo Niš, jeste i odluka Izvršnog odbora stranke da oni ubuduće neće postojati. Na sednici IO nismo razgovarali ko bi mogao da bude poverenik, ali je izvesno da će ga na predlog IO imenovati predsednik stranke Aleksandar Vučić“, rekao je za naš list Dejan Jovanović, član Izvršnog odbora SNS i doskorašnji potpredsednik Gradskog odbora stranke.

Prema nezvaničnim izvorima Danasa, odluka IO SNS ipak je bila „iznenađujuća“, a osnovni razlog za njeno donošenje je i „loš rad i rezultati rada“ čelnika Gradskog i opštinskih odbora. Naši izvori kažu da su do vrha stranke stigle primedbe dela istaknutijih članova SNS-a o „brojnim propustima“, među kojima su i „zloupotrebe“ tokom kampanje za predstojeće unutarstranačke izbore. Odluka IO, kažu oni, trebalo bi i da umiri evidentne „struje“ unutar niških naprednjaka, te da ih stavi u ravnopravnu početnu poziciju u predstojećoj trci za mesto predsednika i članova GO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari