Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je da će protiv direktorke pošte u Boru Suzane Stojanović i još dvoje službenika, saizvršilaca, biti podnete krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja pred održavanje lokalnih izbora u toj opštini.

„Policija je prikupila sve dokaze i tužiocu će podneti krivičnu prijavu“, rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

S druge strane, i lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić juče je zbog „izborne prevare u Boru“ Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i direktora PTT „Srbija“ Gorana Ćirića, saopštio je zamenik šefa naprednjaka Aleksandar Vučić, na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

On je naveo da je protiv Dačića podneta prijava zbog zloupotrebe službenog položaja, a u sticaju sa krivičnim delima prevara i pomaganja u krivičnom delu davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem.

Protiv Ćirića, prema Vučićevim rečima, prijava je podneta zbog izvršenja krivičnog dela prevare, u sticaju sa krivičnim delom zloupotrebe službenog položaja i davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem.

– SNS neće biti zadovoljan i nikada neće prihvatiti režimsko prikrivanje istine o onom što se dogodilo u Boru – rekao je Vučić. On je odgovarajući na pitanja novinara rekao da ima izvesna saznanja ko bi mogao biti nalogodavac, ali da je to posao za državne organe.

On je naglasio da SNS zanima ko su nalogodavci i da će, ukoliko do 29. juna, od nadležnih državnih organa ne dobiju informaciju o tome, krenuti u „drugačije akcije“.

– Nećemo se zadovoljiti podnošenjem krivičnih prijava protiv onih koji su bili primorani da učine prevaru – rekao je Vučić.

SNS je 21. juna, dan posle održanih izbora u Boru, saopštila da su građanima Bora poštari dan pred izbore delili lažno pismo s logom naprednjaka i uplatnicom kojom navodno predsednik te stranke Tomislav Nikolić traži da im uplate po 1.860 dinara zbog velikih troškova kampanje. Podsetimo da je Vučić tada novinarima prikazao snimak izjave direktorke Pošte u Boru Suzane Stojanović sa izvinjenjem SNS i Novoj Srbiji zbog pojave pošiljki čiji pošiljaoci nisu te stranke i u kojoj se navodi da je pošta zloupotrebljena i da predstoji provera „gde je i kako pošta ušla u tokove“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari