Članovi lekarskog konzilijuma koji nadgledaju zdravstveno stanje Tomislava Nikolića u KBC na Novom Beogradu saopštili su juče da pokušavaju da utiču na lidera SNS da počne bar da uzima tečnost, jer mu je ugrožen život.


„Nikolić je izgubio pet kilograma i to će se nastaviti. Veliki problem predstavlja njegov štrajk žeđu. Zato apelujemo na sve da nekako utiču da počne da uzima tečnost, jer mi to sada intervenozno moramo da mu nadoknađujemo“, rekao je dr Ljubomir Ilić okupljenim novinarima.

Vojislav Koštunica, predsednik DSS, došao je u KBC par minuta pre 17 časova. Međutim, nije se obratio predstavnicima medija, već je odmah stepenicama produžio do Nikolićeve sobe. Pre njega, u prepodnevnim satima, lidera naprednjaka obišao je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin. Kako naš list saznaje, Nikolić i Konuzin su razgovarali „u četiri oka“. U Ruskoj ambasadi kažu da je reč o privatnoj poseti – ambasador Konuzin je pre odlaska na kraći odmor posetio „svog ličnog poznanika“.

Zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić najavio je juče da će se Nikolić pričestiti danas na Veliki četvrtak u 11 sati. U vreme zaključenja prvog izdanja našeg lista, u vrhu SNS još nisu znali ko će Nikolića pričestiti. U SPC je našem listu nezvanično objašnjeno da pacijente u bolnicama pričešćuje duhovnik te zdravstvene ustanove ili parohijski sveštenik, mada strogog pravila u tom pogledu nema i bilo koji svešteno lice može da obavi sveto pričešće. U KBC na Novom Beogradu Danasu je potvrđeno da ova bolnička ustanova nema duhovnika. Tomislav Nikolić je parohijan crkve svetog Dimitrija na Novom Beogradu, rečeno je Danasu u SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari