Potpredsednik DS Bojan Pajtić saopštio je sinoć u Novom Sadu da je ta stranka u drugom krugu izbora za pokrajinsku skupštinu, po većinskom izbornom sistemu, osvojila 42 mandata. U drugi krug ušao je 51 kandidat koalicije „Za bolju Vojvodinu – Bojan Pajtić“ i ukupno ta lista je osvojila 58 mesta u pokrajinskoj skupštini. „Na tri mesta će biti najverovatnije ponovljeni izbori, pa postoji mogućnost da će naša lista osvojiti apsolutnu većinu u pokrajinskoj skupštini“, rekao je Pajtić.


On je istakao da, bez obzira na činjenicu što postoji mogućnost da DS apsolutnu većinu, neće sama praviti vladu, već će ići u koaliciju s dosadašnjim partnerima, a to su Liga socijaldemokrata Vojvodine, Savez vojvođanskih Mađara i Ujedinjeni regioni Srbije, koji međutim nisu prešli cenzus u Pokrajini.

Pajtić je naglasio da su ukupno stranke koje su do sada činile vlast u Vojvodini na ovim pokrajinskim izborima osvojile dvotrećinsku većinu.

U drugom krugu pokrajinskih izbora na teritoriji Novog Sada, DS je osvojila šest mandata od mogućih sedam. U Novom Sadu su juče ponovljeni izbori na pet biračkih mesta za Skupštinu grada. Gradski odbori SNS i Pokreta Dveri saopštili su da je na ponovljenim izborima bilo niz nepravilnosti, dok je predsednik GIK Predrag Zagorčić rekao da na biralištima nije bilo prijavljenih incidenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari