Premijer Srbije Aleksandar Vučić obići će u nedelju 3. avgusta sa ministrima poljoprivredno gazdinstvo porodice Muzlaj u Bačkom Gradištu i tom prilikom će biti obeleženo prvih 100 dana rada Vlade Srbije, saopšteno je juče iz kabineta premijera.


Srpska napredna stranka, s druge strane, izgleda da je odustala od svog obeležavanja ovog mini jubileja rada Vlade Srbije, koje je bilo zakazano takođe za 3. avgust. Maja Gojković je, podsetimo, nakon sednice Predsedništva SNS 13. jula izjavila da je stranka odlučila da 3. avgusta pokaže rezultat rada Vlade i uporedi ga s ekspozeom premijera Aleksandra Vučića, podnetim krajem aprila, na početku mandata.

O toj manifestaciji danas, međutim, ne zna niko, niti je ko pominje. Pokušavajući da saznamo da li će se ta stranačka manifestacija održati i kakav je njihov plan, upućivani smo u informativnoj službi naprednjaka i od njihovih poslanika u parlamentu na službe Vlade Srbije, „jer to oni organizuju“ i „oni će to saopštiti“. Na podsećanje da je Gojkovićeva najavila nakon stranačke sednice posebnu manifestaciju, naišli smo na ćutanje. Do odgovora Maje Gojković, inače predsednice Skupštine Srbije, nismo uspeli da dođemo u prethodna tri dana, pošto se u parlamentu raspravljalo o zakonima o privatizaciji i o stečaju, kao i o setu medijskih zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari