Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se sa britanskim premijerom Tonijem Blerom do sada sretao pet-šest puta, te da njegov nedavni dolazak u Beograd, Srbiju nije koštao ni dinar. Na pitanje zašto bi to neko radio besplatno, premijer je odgovorio da to treba pitati Blera.

„To morate da pitate njega, što se nas tiče to je džabe, ja taj novac nemam, a Vlada Srbije nije dalan ni dinar“, rekao je Vučić. On je odbacio kritike opozicije zbog susreta sa Blerom čija je zemlja učestvovala u NATO bombardovanju istakavši da su i države koje su vodili Žak Širak i Gerhard Šreder u tome učestovale, a da su ih 2001. isti ti koji sada upućuju kritike oberučke dočekali i hvalili se time.

„Moj odnos prema bombardovanju nije se promenio“, rekao je Vučić i dodao da ne kleči ni pred kim niti nekog za nešto moljaka i da uvek sve radi kako bi očuvao dostojanstvo i ponos građana Srbije. Srbija će biti svet – otvorena za sve“, poručio je premijer. Dodao je da Bler nije bio ovde da savetuje već da obučava. Pokazujući kao primer kako su se nekada trošili državni novci, za razliku od obuke koju Srbiju ništa ne košta, Vučić je novinarima pokazao ugovor sa američkom kompanijom „Advanced practical solutions LLC“ iz Ilinoisa.

„Da li je neko čuo za 'Advanced practical solutions LLC iz Iliniosa' u SAD, koju smo mi kao država platili 2009, 2010. ili 2011. milion dolara? Šta smo mi to platili milion dolara, ne znam ni sam, ni do dana današnjeg, a to nikada nikoga u javnosti nije interesovalo. A ovde nismo platili ništa, a imaćemo dobar rezultat i na tu činjenicu sam veoma ponosan“, rekao je Vučić.

 

Saznanja Borbe

Prema podacima sa Intrerneta, Firmu  APS iz Ilinoisa angažovala je Vlada Mirka Cvetkovića za unapređenje odnosa Beograda i Vašingotna, a povezana je sa ljudima bliskim guverenru ove američke države Rodu Blagojeviću osuđenim za korupciju. Saznanja o ovome objavio je 2009. dnevni list Borba koji je obnovljen i posle godinu dana ugašen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari