Histerija koju Albanci pokazuju i to što su protestovali i što hoće da ruše tamošnju vladu uopšte me ne interesuje. Zapadne sile moraju da razumeju da ne možete da uzmete sve i da nas ništa ne pitate i da tako nešto nigde ne piše u sporazumu iz Brisela“, rekao je juče Aleksandar Vučić, premijer Srbije i dodao da se Vlada Srbije ponaša veoma odgovorno.

Tako će se ponašati i u slučaju Trepče i po pitanju druge imovine na Kosovu i Metohiji i svi treba da razumeju da ne mogu od Srbije da uzmu sve i da je ništa ne pitaju. Na pitanje da li je tačna izjava izvestioca evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera da je Vučić „ucenio“ da se razgovori u Briselu neće nastaviti ako Priština prisvoji Trepču, premijer je rekao da nije tako rekao, ali da bi to moglo tako da se čita. Njegov posao je, kako je rekao, da štiti Srbiju od onih koji su jači, ali istovremeno da je ne izloži sankcijama, izolaciji, bombardovanju…

„Skupo me građani Srbije plaćaju, sa ovim smanjenjem to je 108.000 dinara i to je velika plata da ga ne bi obavljao na najbolji mogući način“, rekao je Vučić i dodao da nije nikoga ucenjivao, ali je naveo da se od Srbije ne može nešto očekivati, a da je stalno sapliću.

I kosovski premijer Isa Mustafa juče se na fejsbuk profilu oglasio povodom zahteva za razrešenje ministra Aleksandra Jablanovića, koji je iznet na protestu u Prištini. ON je napisao da on nije doveo Jablanovića, već da su ga u Vladu doveli dijalog i glasovi srpskih građana.

„Realnost je da oni vodi sve opštine sa srpskom većinom i da imaju 10 poslanika u skupštini Kosova“, naveo je Mustafa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari