Uoči posete Beču, premijer Aleksandar Vučić izjavio je austrijskim medijima, povodom pobede levičara u Grčkoj, da im želi sreću, ali da veruje u strukturne promene, težak rad i mukotrpno ozdravljenje privrede, a ne u politiku „lako ćemo“. Naglasio je da veruje u posvećenost poslu i težak rad i da je zato po tom pitanju „bliži Nemcima, Austrijancima ili skandinavskim narodima nego što bih se poredio sa našom braćom i prijateljima u južnoj Evropi“.

„Da prihvatim da kažem narodu nećete da plaćate struju, da ću bez ekonomske podloge da povećam platu u javnom sektoru za 70 evra svima odmah, obećavam kule i gradove koje je nemoguće izvesti a da to niste zaradili – sebe doživljavam kao ozbiljnog i odgovornog čoveka i to u Srbiji da čujete nećete“, rekao je premijer. Svestan je oduševljenja i kod Srba i u celom regionu zbog onoga što se desilo u Grčkoj, ali on ga ne deli.

„Većina ide linijom manjeg otpora, misli eto stigla nam je politika lako ćemo – ja ne verujem u takvu politiku, a Ciprasu želim sav uspeh i sreću – ako pokaže da takvom politikom može da izvuče zemlju iz krize to će biti nešto genijalno i onda je u pravu. Onda svi mi ostali koji mislimo da samo velikim trudom i radom rezultat može da se postigne treba da se sklonimo“, rekao je premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari