Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće biti vanrednih republičkih izbora, kao i da je „Srbija na pola puta ka boljitku“. On je najavio da će, ako se nastavi dobar trend u javnim finansijama, biti povećane plate u javnom sektoru i penzije. Srbi i Bošnjaci žive zajedno i tako će biti i ubuduće, rekao je Vučić u Novom Pazaru i pozvao Bošnjake i Srbe na razmišljanje o zajedničkoj budućnosti.


Premijer je dodao da će novopazarski kraj u naredne dve godine dobiti više nego u prethodnih 30 godina, ali građani treba da budu strpljivi, te da se zajedništvom može napraviti bogatiji Novi Pazar.

„Spreman sam da razgovaram sa Bošnjacima u Sarajevu i Pazaru, da otvorimo dijalog, da ne bude sukoba i da razmišljamo o zajedničkoj budućnosti“, rekao je premijer.

Vučić je prilikom polaganja kamena temeljca za Dijagnostički centar naglasio da građani neće morati da putuju na preglede u Kragujevac ili Beograd već će imati savremene medicinske aparate. U Novom Pazaru su juče postavljeni temeljci za dijagnostički centar na 1.400 kvadratnih metara, za školu i vrtić. Održana je i svečana akademija povodom obeležavanja Dana grada Novog Pazara koji slavi 554 rođendan.

Počasni građanin

Aleksandar Vučić od juče je počasni građanin Novog Pazara. Odluku su jednoglasno doneli odbornici gradskog parlamenta na svečanoj sednici Ambasadoru Ujedinjenih arapskih Emirata u Srbiji Džuma Rašidu al Dahariju, novopazarski gradonačelnik Meho Mahmutović dodelio je plaketu grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari