Vučić nenajavljeno u Moskvi, videće se sa Putinom 1www.wikipedia.org/Dmitry Azovtsev

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi u Moskvi, gde će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, rekao je pres-sekretar Kremlja Dmitrij Peskov. Kako prenosi Sputnjik, Peskov je naveo da „Vučić u Moskvi boravi u privatnoj poseti“.

                        „U Moskvi se u privatnoj poseti nalazi premijer Srbije Vučić, a u okviru njegovog boravka u ruskoj prestonici održaće se i njegov sastanak i razgovor sa prednikom Putinom“, naveo je Peskov.

Ruska mreža prenosi da je Vučić poslednji put boravio u Moskvi u novembru prošle godine kada se sreo sa ruskim predsednikma, ali i sa premijerom Dmitrijem Medvedevom, kao i članovima ruske vlade. Vučić je tada otvorio Srpsko-ruskog poslovni forum i posetio Moskovski međunarodni forum inovativnog razvoja „Otvorene inovacije“. Tokom trodnevne posete sastao se i sa predstavnicima ruskih kompanija sa kojima su razmotrena aktuelna pitanja trgovinsko-ekonomske saradnje, uključujući realizaciju zajedničkih projekata iz oblasti energetike, industrije, transporta i poljoprivrede. Vučićeva poseta Moskvi nije bila ranije najavljena, ali se srpski premijer sastao sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom prošle nedelje, kada je saopšteno da su razgovarali o odnosima dve zemlje i ocenili da su oni na izuzetno visokom nivou. „Naveli su da će i dalje saradjivati na očuvanju nezavisnosti i suvereniteta Srbije. Vučić i Čepurin su razgovarali i o unapredjenju ekonomske saradnje Srbije i Rusije“, saopštila je Vlada Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari