Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se juče u Berlinu sa zamenikom generalnog sekretara Fondacije Konrad Adenauer Gerhardom Valersom, kome je preneo da je Srbija opredeljena za nastavak puta ka Evropskoj uniji, ali da joj je u tome neophodna i pomoć Nemačke.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Valers je izrazio zadovoljstvo Vučićevom posetom Nemačkoj i ponudio pomoć Fondacije Konrad Adenauer na polju profesionalizacije parlamentarnih grupa, energetske bezbednosti i ekologije.

Vučić je juče počeo dvodnevnu posetu Nemačkoj tokom koje će se sastati sa vicekancelarom i ministrom privrede i tehnologije Filipom Roslerom i ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Dirkom Nibelom. Vučića će, u ime ministra odbrane Nemačke, primiti parlamentarni državni sekretar Kristijan Šmit, a planirani su i susreti sa savetnicima nemačke kancelarke za bezbednost i spoljnu politiku Kristofom Hojsgenom i za pitanja EU Nikolasom Majerom. Glavne teme razgovora biće, prema najavama iz Beograda, evropske integracije Srbije, borba protiv korupcije, Kosovo i ekonomska saradnja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari