Ako je stav Danice Drašković stav Srpskog pokreta obnove, onda treba da napuste koaliciju.

Pokret socijalista će nastaviti da sprovodi politiku Vlade Srbije, kaže za Danas Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i lider Pokreta socijalista, odgovarajući na pitanje kako PS može da bude deo vladajuće koalicije u kojoj je i SPO, imajući u vidu oštre kritike koje je Danica Drašković izrekla na njegov račun u autorskom tekstu objavljenom u četvrtak u našem listu.

U SPO juče nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje da li ta partija zastupa isto gledište kao Draškovićeva o ministru Vulinu.

Dragomir Anđelković, politički analitičar, komentariše za Danas da trzavice između manjih stranaka ne mogu u većoj da meri utiču na funkcionisanje vladajuće koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, kao i da takve prepirke ne predstavljaju iznenađenje, naročito ako se uzme u obzir eventualna rekonstrukcija Vlade.

– Zapanjujuće je što te svađe nisu još i češće, ali mislim da je u ovom slučaju više reč o „interesnoj pogođenosti“ Danice Drašković nego o političkoj raspravi. Pitanje je da li neke kritike koje je ona izrekla na Vulinov račun imaju osnova ili ne, ali upadljivo je da su došle ubrzo nakon što je ministar dao izjave o kontroli invalidskih penzija – ocenjuje Anđelković.

Podsetimo, Draškovićeva je u tekstu pod nazivom „Vulin je Mirin komesar“ između ostalog optužila predsednika PS za „neznanje, bahatost, voluntarizam…“, ističući da on „napada građane kao krivce“.

Bez kontakta

Upitan da li PS ima kontakte sa SPO, Vulin navodi da ne postoje nikakvi kontakti između dveju stranaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari