Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će pozvati predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da pripreme zajedničke projekte za regionalni samit zemalja Zapadnog Balkana, koji nemačka kancelarka Angela Merkel organizuje krajem avgusta u Berlinu.


„Rekao sam Dodiku, a reći ću i Izetbegoviću, nadam se da bismo za ovaj veliki regionalni samit koji organizuje Angela Merkel mogli da se pojavimo zajedno kao ljudi koji traže podršku Nemačke i EU za velike projekte“, rekao je Vučić.

Vučić je ocenio da će se na taj način, zajedničkim projektima, dobiti šira podrška Nemačke, ali i cele EU, a kao primer projekta značajnog za Srbiju, BiH i RS naveo je prugu Beograd – Sarajevo.

Premijer Srbije je o nameri da pozove Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika na saradnju obavestio novinare u Doboju, gde je zajedno s Dodikom i premijerkom RS Željkom Cvijanović obišao jednu školu koja će biti obnovljena donacijom Vlade Srbije od oko 300.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari