Deveti kongres Socijalističke partije Srbije, na kome će ta stranka usvojiti program karakterističan za moderne socijaldemokratske stranke evropske orijentacije, biće održan 14. decembra.

Na tom kongresu SPS će biti profilisana kao moderna socijaldemokratska stranka evropske orijentacije, čiji će program biti usklađen sa osnovnim načelima evropske socijaldemokratije. Biće to kongres reformi na kome ćemo odrediti i stranačke prioritete, jasno definisati šta pripada prošlosti stranke i šta je čeka u budućnosti, rekao je juče Ivica Dačić, lider socijalista, pred sednicu Glavnog odbora stranke.

On je precizirao da će na sednici GO SPS biti izabran organizacioni odbor za održavanje kongresa 14. decembra. U skladu sa tim, biće utvrđen potpuno demokratski način izbora funkcionera na predlog opštinskih odbora.

„Mi smo završili jedan period u našoj istoriji koji je pre svega bio opterećen i refleksijom na ono što se dešavalo pre 2000. godine, mislim da je vreme da partija osim svoje prošlosti gradi svoju budućnost“, naglasio je lider SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari