Oštra polemika poslanika LDP i SNS obeležila je jučerašnju sednicu Narodne skupštine. Sve je pokrenuo Zoran Ostojić iz LDP koji je na početku zasedanja upitao Vladu Srbije da li će se ograditi od skupa održanog ispred parlamenta na kome su učestvovale ekstremističke organizacije zajedno s ministrom pravde Nikolom Selakovićem.


Ostojić je za naprednjake rekao da su „evroradikali“, nazvavši lidera SRS Vojislava Šešelja poglavnikom, predsednika Srbije Tomislava Nikolića doglavnikom, a predsednika SNS Aleksandra Vučića ađutantom.

Naprednjaci su uzvratili porukom da je lider LDP Čedomir Jovanović „partifirer” i negodovali zbog upotrebe termina poglavnik i doglavnik koji su se koristili za ustaše. Veroljub Arsić, šef poslaničke grupe SNS, negodovao je zbog povezivanja ustaških titula s predsednikom Srbije, na šta je Ostojić odgovorio da je Nikolić „u SRS bio doglavnik poglavniku i nikakve veze tada nije imao s državom.

Arsić je odgovorio da je Jovanović imao veze s organizovanim kriminalom i „posećivao Šilerovu“, a poslanici SNS su ocenili i da se LDP „od svog nastanka ponaša prema državi Srbiji kao antisrpski element“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari