Ne želim da polemišem sa Stanislavom Pak, savetnicom predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Ne razumem ni njene optužbe. Moj zadatak je da stvorim uslove da javnost dobije izveštaj i informaciju o falkonu, avionu kojim je Nikolić leteo za Vatikan. Uostalom, izveštaj su načinile ovlašćene institucije, a ne ministar, kaže za Danas Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja, urbanizma i infrastrukture, odgovarajući na naše pitanje da li su tačne tvrdnje Stanislave Pak da ona stoji iza napada na predsednika Srbije sa ciljem da se minimizira incident sa avionom i da se diskredituje sam predsednik.

Mihajlovićeva napominje da svako odgovara pred javnošću za sopstvene izjave. Ona nije želela da komentariše tvrdnje savetnice predsednika Srbije da iza sebe nema nijedan rezultat kao ministarka saobraćaja. Na naše pitanje ima li istine u tvrdnji Pakove da “ podriva predsednika Srbije bez znanja premijera i sa ciljem da zauzme poziciju ili premijera ili predsednika, Zorana Mihajlović nam je odgovorila doslovce: „To je ludilo i glupost. Takva spinovanja ne želim ni da komentarišem“.

Da podsetimo, Stanislava Pak Stanković optužbe protiv ministarke Mihajlović povezala je sa medijskim napisima o incidentu s avionom kojim je Nikolić leteo za Vatikan, ali i sa njenim izjavama povodom odluke šefa države o učešću naše vojske na paradi u Moskvi.

„Kako je moguće da se informacija o prolivanju kafe pojavi u javnosti kad piloti ne smeju da je iznose 72 sata. Ali, to je brzo izašlo u javnost. Kome je u interesu i ko je to plasirao? Ako je informacija procurela iz Direktorata, gde je direktor kojeg je postavila ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović… Građanima je jasno ko stoji iza napada na predsednika Republike sa ciljem da Vlada i predsednik padnu…“, izjavila je u ponedeljak savetnica Tomislava Nikolića, dodajući i da informacije da je „falkon“ kojim se prevozio predsednik ispravan nisu istinite, jer je taj avion trenutno na remontu u Briselu, „jer se na probnom letu ispostavilo da je u pitanju ozbiljan kvar“.

Kako će se otvoreni sukob Pakove i Mihajlovićeve, drugi u nizu od početka godine, završiti i ko će odneti pobedu znaće se uskoro, nakon sednice Glavnog odbora Srpske napredne stranke, čije su one članice. Šef poslanika SNS Zoran Babić izjavio je juče novinarima u parlamentu da ta stranka poštuje različita mišljenja i da će stavove savetnice Pak Stanković i ministarke Mihajlović ostaviti za stranačke organe, jer je Mihajlovićeva potpredsednica SNS, a Pakova članica Glavnog odbora. On je dodao i da treba ostaviti nezavisnoj stručnoj komisiji da utvrdi šta je bio razlog povratka aviona sa Nikolićevog službenog puta u Vatikan.

Opozicija: Dva lica istog režima

Za opoziciju, međutim, nesuglasice dve visoke funkcionerke SNS predstavljaju zapravo sukob dve struje u vlasti i pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa većih problema u državi. „To je latentan sukob dve struje u režimu sa ciljem da se građani bave time da li je predsednikov avion vraćen zbog prosute kafe ili pokvarenog motora, a ne važnijim stvarima i problemima. One su dva lica istog režima, kao bog Janus sa dva lica“, rekao je juče novinarima u parlamentu Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS, dodajući da je skandalozno to što se javno prepucavaju i što time inače blatnjavu političku arenu pretvaraju u potpuni brlog. Za poslanika Nove stranke Zorana Živkovića debata Pak i Mihajlović predstavlja „sukob u njihovoj kući“. „Očigledno je da Vučiću nije dovoljno da bude bahat van kuće, već hoće da bude bahat i u kući. To je sukob dve političke plavuše, i jedna i druga imaju svoje šefove i aktiviraju se kada njihovi šefovi imaju potrebu za tim“, naveo je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari