Partizan – Radnički Niš 0:0

Stadion: Partizana. Gledalaca: 2.000. Sudija: Dejan Dimtrijević (Loznica). Žuti kartoni: Brašanac, Leković, Balažic (Partizan), Petrović, Marjanović, Bogdanović (Radnički).

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski, Balažic, Fabrisio, Leković, Jevtović, Lukić (od 55. Ilić), Brašanac, A. Živković, Abubakar (od 74. Stevanović), Božinov (od 62. Šaponjić).

Radnički Niš: A. Jovanović, Petrović (od 55. Đorđević), R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović, Bogdanović, Marjanović, Blažić, Ašćerić, Apostolović (od 67. Tomić), Zemljanuhin (od 92. Mrkić).

Sve dobro što su uradili u četvrtak protiv AZ Alkmara u Ligi Evrope, navodno najavivši bolje dane u Humskoj, fudbaleri Partizana su „prosuli“ u nedelju na svom terenu sa kojeg je niški Radnički odneo bod u poslednjem susretu 10. kola Superlige – 0:0. Prvi ovosezonski remi nije ništa manje zaboleo crno-bele nego tri poraza, naprotiv, jedan od najlošijih startova u Superligi je dobio novu stranicu jer Crvena zvezda trenutno beži velikih deset bodova. Čak i da „parni valjak“ jednog dana slavi u zaostalom duelu biće to i dalje kapitalna prednost crveno-belih.

– Remi je neuspeh za Partizan i jasno je da su navijači razočarani. Razlika u odnosu na Zvezdu je ubedljiva, ali ima još mnogo da se igra, pa šanse postoje. Nedostajao je gol za bolji utisak i tri boda, ali idemo dalje – rekao je posle meča trener crno-belih Zoran Milinković.

On je na startu utakmice „promešao karte“ u odnosu na duel sa Holanđanima pa je tako Saša Ilić bio na klupi, Babovića se nije našao ni u protokolu zbog virusa i temperature, a Vulićevića je hteo da odmori, pa su Lukić, Bandalovski i Božinov bili starteri. Istina, Partizan je krenuo agresivno pa je već u šestom minutu viđena osmišljena akcija koja je završila nepreciznim udarcem glavom Brašanca. Kapiten crno-belih na ovom meču je samo pet minuta kasnije bio asistent, ali je akcija završena udarcem Abubakara preko gola. Gosti su svoju jedinu priliku u prvih 45 minuta dočekali iz prekida, što je uz eventualne kontre i bila zamisao. Usledili su šutevi iz daljine Božinova, Lukića i Andrije Živkovića, ali je golman gostiju Jovanović bio na mestu.

Nastavio je Partizna i u drugom poluvremenu da kruži oko gola Nišlija, ali nedovoljno konkretno i neprecizno. Milinković je spas potražio u Saši Iliću i Šaponjiću, ali ni njihov ulazak sa klupe nije puno toga promenio. Bilo je tu dosta kombinovanja oko šesnaesterca, centriralo se i dodavalo na sve strane, ali bez konkretne i što je još važnije precizne završnice.

Šta će dalje biti u Humskoj izgledno ćemo saznati narednih dana. Verovatno će se opet ustalasati sa zahtevima za smenom trenera Zorana Milinkovića kojem je trijumf u Ligi Evrope verovatno samo kratkotrajno produžio mirne dane na klupi. Tim pre što mu je sa tribina poručeno „Kizo, odlazi“, a svedoci smo da reč navijača dobija sve veći značaj u crno-belom taboru.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Tončev se povukao iz trke, Čović mu odgovorio

Ivica Tončev povukao se u subotu iz trke za mesto predsednika FK Crvena zvezda uz obrazloženje da Nebojša Čović ima spregu sa navijačima (iako se on još uvek nije kandidovao) te da neće da mu bude alibi za kršenje Statuta. Prvi čovek košarkaške sekcije je odgovorio da može imati spregu sa navijačima samo zbog ostvarenih rezultata, te da mu je zato žao što je Tončev nema, kao i zbog povlačenja kandidature za predsedničke izbore zakazane za sredinu oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari