Ni amaterska reprezentacija Luksemburga nije uticala na stepen motivacije srpskih košarkašica, koje su u maniru aktuelnih prvakinja Evrope “jurile Ginisa” na najlakšem gostovanju u kvalifikacijama za naredni šampionat Starog kontinenta 2017. Izabranice Marine Maljković, bez sestara Dabović i Dajane Butulije, posle Nemačke na startu kvalifikacija (100:57), počistile su koleginice iz Luksemburga sa 94 poena razlike – 132:38 (25:9, 34:10, 35:6, 38:13), čime su na sjajan način završile nezaboravnu 2015. Nastavak kvalifikacija uslediće u februaru, što će ujedno biti i jedan vid priprema za Olimpijske igre u Riju narednog leta

Gledano decenijama u nazad ne pamti se kada je naša reprezentacija na dve vezane utakmice ubacila sto i više poena. Srpkinje su to uradile na startu kvalifikacija dokazavši da ih samo neko čudo može odovojiti od Češke 2017. Selektorka Maljkovićeva vrlo je ozbiljno shvatila gostovanje u Luksemburgu, o čemu svedoči i činjenica da su najbolje igračice bile na parketu do kraja treće četvrtine, bez obzira na prednost od šezdesetak razlike. Sve naše igračice upisale su se u listu strelaca, a njih sedmoro imale su dvocifreni košgeterski učinak. Najefikasnija je bila Sonja Petrović sa 28 poena, dok su Jelena Milovanović i veoma talentovana Aleksandra Crvendakić ubacile po 18. Centri Sara Krnjić i Tijana Ajdukavić dale su po 11 poena, a bekovi Saša Čađo i Kristina Topuzović ubacile su po 10 poena.

U drugoj utakmici naše grupe Ukrajina je kao gost savladala Nemačku 66:64. Srbija i Ukrajina posle dva kola imaju dve pobede, dok su Nemačka i Luksemburg bez trijumfa.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari