Trijumfom na trci za Veliku nagradu Nemačke na stazi Hokenhajm Španac Fernando Alonso došao je do treće pobede u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 čime je lidersku poziciju na tabeli učvrstio i po broju osvojenih trka s obzirom da je Sebastijan Fetel ostao na dva slavlja.

 Upravo je Nemac drugi prošao kroz cilj, ali kako je prema odluci FIA dva kruga pre kraja nedozvoljeno pretekao Džensona Batona širom putanjom van staze, na ostvareno vreme dodato mu je 20 sekundi pa je na kraju zauzeo peto mesto. Tako je vozač Meklarena ipak bio na srednjoj stepenici pobedničkog postolja, dok je treće mesto zauzeo Finac Kimi Raikonen u Lotusu.

Vozač Ferarija do pobede je došao superiornom vožnjom od samog starta budući da je imao pol-poziciju. Španac je za razliku od prethodne trke na Silverstonu izabrao dobru taktiku kada je u pitanju promena pneumatika, pa je i nakon po dva obavljena pit-stopa ostao lider. Njegova vodeća pozicija bila je delimično ugrožena jedino sredinom trke kada je na drugom setu guma počeo da ga sustiže aktuelni šampion u Red Bulu, ali kako je i Baton pripretio Nemcu, a potom ga i pretekao, Alonso je do kraja uspeo da zadrži liderku poziciju i prvi prođe pored karirane zastave. Na trci u Nemačkoj viđeno je samo jedno odustajanje, pošto se Luis Hamilton 11 krugova pre kraja povukao u boks na svojoj jubilarnoj stotoj trci.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se već 29. jula na trci za Veliku nagradu Mađarske na stazi Hungaroring.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari