Na kolo pre kraja grupne faze Lige šampiona fudbaleri Barselone, Bajerna i Zenita su sinoćnjim pobedama obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona. Posle prave rapsodije protiv Reala u Madridu (4:0), Katalonci su na svom Nou Kampu deklasirali i Romu (6:1), predvođeni verovatno i najboljim navalnim redom u Evropi u ovom trenutku.

Lionel Mesi je prvi startni meč, nakon skoro dvomesečne pauze od oporavka posle povrede kolena, obeležio sa dva gola, koliko je i postigao izvanredni Suarez. Bajern se takođe poigravao sa Olimpijakosom, a zbog isključenja Batštubera u drugom poluvremenu Atinjani su izbegli katastrofu (4:0), dok je Zenit u režiji Šatova i Dzube obeležio prolazak među šesnaest najboljih timova protiv Valensije (2:0).

BATE je remijem u Borisovu protiv Bajera (1:1), zadržao teoretske šanse za prolazak u narednu fazu, za šampiona Belorusije u startnoj postavi nastupili su Mladenović i Milunović. Milivojević je na svojim leđima osetio svu snagu Bajerna, Arsenal se revanšom nad Dinamom iz Zagreba (3:0) vratio u trku za drugo mesto u Grupi F, dvostruki strelac za “tobdžije” bio je Sančez, dok je Zagrepčane načeo Ozil. Najneizvesnije u poslednjem kolu biće u Grupi G s obzirom da je Porto sinoć na svom terenu izgubio od Dinama iz Kijeva (2:0), u čijoj startnoj postavi nije bilo Radosava Petrovića. Kiks Portugalaca maksimalno je iskoristio Čelsi na gostovanju Makabiju, čiji je golman Predrag Rajković četiri puta vadio loptu iz mreže. Matić je bio deo startne postave “plavaca”, koji posle 5. kola dele prvo mesto u grupi sa Portom. U Grupi H nakon iznenađenja u Lionu Gent ima šanse da se pridruži Zenitu i prođe u osminu finala. Belgijanci su pogotkom Kulibalija u nadoknadi vremena odneli sva tri boda iz Liona (2:1), u čijim je redovima Biševac bio jedan od startnih štopera, baš kao i Mitrović u postavi Genta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari