Srpski atletičar Emir Bekrić plasirao se u finale trke na 400 metara sa preponama na Svetskom prvenstvu u Moskvi, a za medalju će se boriti sutra od 19 časova po srednjoevropskom vremenu. Bekrić je ovu deonicu istrčao za 48 sekundi i 36 stotinki, čime je treći put ove godine popravio državni rekord u ovoj disciplini.


– Imam snage za finale, zato što sam ja momak koji uvek trči. Ovo je najlepši dan u mom životu, niko pre mene od srpskih atletičara nije uspeo da se plasira u finale Svetskog prvenstva u trkačkim disciplinama. Ovo je fantastičan dan za srpsku atletiku. Ivana Španović je napravila fenomenalan uspeh osvajanjem bronze, ovo je samo nastavak. Želim da uživam u ovim trenucima, a u finalu ću dati sve od sebe – istakao je Bekrić.

Emir je zauzeo drugo mesto u drugoj polufinalnoj trci iako je lako mogao prvi da prođe kroz cilj. U finišu trke znatno je usporio, što je iskoristio Amerikanac Majkl Tinsli da ga prestigne i pet stotinki ranije završi trku. Zbog toga njegovo ukupno šesto vreme nije merodavno, jer se čini da ima još dosta rezerve.

– Božja je volja kako ću završiti finalnu trku. Pokušaću sledeće godine da popravim trčanje, promenim ritam i pređem na trinaest koraka između prepona i idem ispod 48 sekundi – najavio je Bekrić.

Trenutno najbolji srpski trkač biće jedini Evropljanin u finalu. U finale su se, osim Bekrića i Tinslija, plasirali još Omar Kisneros (47,93), Feliks Sančez (48,10), Džehu Gordon (48,10), Keron Klemen (48,21), Havijer Kulson (48,42) i Mamadu Kase Hane (48,69).

Zlato za Isinbajevu na kraju karijere

Jedna od najboljih atletičarki u istoriji Ruskinja Jelena Isinbajeva završila je profesionalnu karijeru, a na svom poslednjem nastupu osvojila je zlatnu medalju u skoku s motkom pošto je na SP u Moskvi preskočila lestvicu na visini od 4,89 metara. Isinbajeva je dva puta bila olimpijska šampionka, u Moskvi se treći put okitila svetskim zlatom, a vlasnica je svetskog rekorda (5,06).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari