Fudbaleri Partizana posle dve pobede na startu grupne faze Lige Evrope – AZ Alkimar (3:2) i Augsburg (3:1) – pretrpeli su dva „vezana“ poraza u mečevima sa Atletik Bilbaom i tako doveli u pitanje opstanak na evropskoj sceni.

Situaciju dodatno komplikuje činjenica da će crno-beli i u ovom meču igrati, praktično, bez odbrane. Naime, posle Balažica i Ostojića, na spisku povređenih je i Fabrisio. Od četiri štopera ostao je samo mladi Ćirković, što znači da će kao i protiv Novog Pazara Ljubinko Drulović opet morati da na tu poziciju stavi ili beka Bandalevskog (koji je to korektno odigrao u subotu), ili će se odlučiti za nekog igrača iz srednjeg reda (Jeftovića, na primer).

Cele ove sezone klub iz Humske 1 ima „kadrovskih problema“ (Brašanac, Abubakar, Živković, Stevanović, Petrović, Balažic….) ali ove poslednje povrede igrača iz zadnje linije su došle u najnepovoljnijem trenutku. Meč u Alkmaru je veoma važan (istina poraz ne bi, verovatno, značio i konačan oproštaj od Lige Evrope) i odbrana će biti na velikim iskušenjima jer domaćin je trenutno u odličnoj formi (dve vezane pobede – protiv Vitesea u gostima i Herenvena kod kuće).

– Naš tim jeste uzdrman povredama, ali ne putujemo sa „belom zastavom“. Svi koji budu igrali moraće da daju svoj maksimum i ukoliko se to dogodi, možemo se nadati povoljnom rezultatu. Ostale su još dve utakmice do kraja, a deluje mi da, bar otkako sam ja u prvom timu, nikad nismo bili bliži da se plasiramo u nokaut fazu. Bilo bi lepo da zabeležimo povoljan rezultat u Alkmaru i tako olakšamo sebi situaciju pred završno kolo, ali smo svesni da nas čeka nezgodan protivnik, koji je na svom terenu dobio i Bilbao – smatra kapiten Partizana Saša Ilić.

U Grupi L Atletik ima 9 bodova, Augzburg i Partizan po 6, a AZ 3 boda. Pobedom bi crno-beli napravili ogroman korak ka šesnaestini finala Lige Evrope, zaradili novih 360.000 evra i popravili klupski koeficijent na 16,925 (trenutni je 14,825). U slučaju remija Partizan i dalje ostaje u trci, odlučuje poslednja utakmica protiv Augzburga u Beogradu, klupska kasa bi se popunila sa 120.000 evra a klupski koeficijent povećao na 15,875 i sa njim bi crno-beli bili nosioci sledeće godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Inače Partizan je od učešća u Ligi Evrope već inkasirao 6.120.000 evra, a eventualno drugo mesto (Atletik će najverovatnije biti prvi) popunilo bi kasu za dodatnih 750.000 evra. Za naše fudbalske (ne)prilike, lepa suma.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari