Što je bilo u takmičenju po grupama bilo je, najbolji vaterpolisti Srbije nemaju pravo na grešku ni priliku za popravni u četvrtfinalu prvenstva Evrope u Mađarskoj. Samo pobeda u večerašnjem duelu sa starom „mušterijom“ Grčkom ostavlja aktuelnog kontinentalnog vladara i večitog kandidata za visok plasman u borbi za medalje na turniru u najbližem nam komšiluku.

Kvalitetni periodi izgubljenog derbija s domaćinom, najbolje deonice remija s Hrvatskom i najveći deo dobijenog meča sa Španijom pravo su uputstvo za predstojećih 32 minuta, jer su „plavim delfinima“ potrebni sigurna ruka sjajnog golmana Gojka Pijetlovića, čvrsta, pokretljiva i timska odbrana, uz mirnoću i raznovrsnost u završnici akcija, naročito u situacijama s igračem više u polju.

– Najavio sam ih kao moguće iznenađenje turnira. Kvalitetni su i disciplinovani, pa će nam za pobedu biti potreban pristup kao u meču s Španijom, koji nismo smeli da izgubimo. Da smo kiksirali sigurno bi neki to iskoristili da potcene snagu vaterpola kao vrednosti srpskog sporta, mada smo već 15 godina na ivici i samo nas rezultati reprezentacije održavaju na površini – tvrdi selektor Dejan Savić.

Ove dve selekcije su se sastajale 15 puta, čak 12 puta je slavila Srbija, samo jednom Grci, a dve utakmice nisu imale pobednika.

– Iz meča u meč napredujemo u odbrani, ali nam fali bolja igra s igračem više. Trudimo se da i to rešimo. Četvrtfinale uvek može da poništi sve, jer u tom meču nema popravnog, a u našoj projekciji uspeha na Olimpijskim igrama 2016. kao prvi veliki zadatak zacrtali smo ulazak među četiri ekipe na ovom EP – kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari