U derbij 12. kola Aba lige Crvena zvezda je lako i ubeljivo pobedila Cibonu sa Pobednik meča odlučen je u drugoj četvrtini kada je Zvezda stekla dvadeset pone prednosti koju je do kraja meča rutinski održavala.


Košarkaši Crvene zvezde su, očekivano,u meč ušli malo opuštenije. Trijumf nad Realom je ostavio trag. S toga i ne čudi što je Cibona je dobro počela utakmicu, povela sa 3:1 i – ništa više. Posle te početne nervoze (čak je i trener Radonjić dobio tehničku grešku zbog prigovora sudijama) Zvezda je zaigrala bolje, pre svega u odbrani pa su gosti u prvoj četvrtini postigli samo deset poena. Nisu ni crveno-beli blistali, pogotovu u napadu, ali su Cirbes, Jović i Simonović uspevali individualnim kvalitetom da naprave solidnu razliku već u prvoj četvrtini (19:10). Gosti iz Zagreba ni u drugoj četvrtini nisu uspevali da nađu rešenje za odbranu domaćih, pa je posle trojke Lazića, a potom i dve „vezane“ trojke Simonovića Zvezda stigla do prednosti od 21 koša ( 38:17). U samom finišu prvog dela Cibona je ubacila četiri poena i donekle ublažila minus – 38:21.

Ni u trećoj četvrtini situacija na terenu se nije bitno promenila – loša Zvezda, je bila daleko superiornija od gostiju. Interesantno je da uprkos činjenici što su imali stalno prednost od dvadestak poena košarkaši Crvene zvezde bili veoma nervozni pa su Rebić iCirbes (blago rečeno) nepotrebno dobili tehničke greške.

Marko Simonović bio je najbolji sa 19 poena i 2 asistencije, Jović je dodao 15 poena, 6 skokova, 4 asistecniej i 4 ukradene lopte, a Cirbes je dodao 6 poena i 6 skokova. U ekipi Cibone Jagodić Kuridža ubacio je 21, a Džejms Florens 12 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari