Pobede protiv Crne Gore i Japana arhivirane su i izanalizirane u stručnom štabu reprezentacije Srbije. Idealna zaliha obezbeđena je pred današnji susret sa vrlo nezgodnom reprezentacijom Australije, koja je remijem sa Crnom Gorom (5:5) opravdala priče o rapidnom napretku selekcije koja je važila za grupu dobrih plivača bez mogućnosti da se u tehničko-taktičkom smislu nadmeće sa najboljima. Takva su vremena izgleda davno prošlo vreme kada je reč o kvalitetima „kengura“. Obe selekcije danas imaju računicu na osnovu koje mogu obezbediti direktan prolaz u četvrtfinale. Srbiji i bod iz meča sa Australijom garantuje mesto među osam najboljih već posle prve faze takmičenja.

– Utakmicu sa Japanom uradili smo na pravi način, to smo i očekivali. Idemo dalje, znamo da nas pobeda protiv Australije vodi direktno u četvrtfinale i samo o tome razmišljamo – naveo je Filip Filipović.

Duel sa Australijom biće drugi ozbiljniji test „delfina“ na planetarnom šampionatu. „Kenguri“ su napredovali u taktičkom smislu, s obzirom da su dobri plivači – dosta brzi i spretni – često preferiraju uplivavanja u pozicionom napadu, što svakako ne odgovara našim reprezentativcima. Na taj način žele da iznude isključenja i da poremete formaciju rivala u defanzivi. Srbija bi trebalo da poboljša odbranu protiv Australije; devet primljenih golova u meču sa Japanom najbolja su opomena. Rival u sastavu ima dobre šutere, pojedinci imaju iskustvo igranja i u evropskim klubovima.

– U pobedničkom smo ritmu, to je najbitnije. Za sledeću utakmicu treba da se pripremimo pre svega psihički. Biće sličan meč, sa još više plivanja, da poboljšamo malo odbranu, s obzirom na to da smo primili devet golova. Lepo je igrati pred punim tribinama, mada, moram da priznam, da sam malo iznenađen što su Japanci imali malo veću podršku – poručio je Stefan Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari