Crvena zvezda dočekuje Voždovac u subotu u dnevnom terminu (13.00) s ciljem da upiše i 16. trijumf u nizu, čime bi se došlo na korak od rekorda pulena Slavoljuba Muslina postavljenog pre 15 godina, ali za trenera lidera Superlige i predstojeće 19. kolo ima dvostruku važnost. Kao i dva protivnika, jer Miodrag Božović još jednom podseća da će se njegovi igrači osim protiv Voždovca nadmetati i protiv sebe samih, ali i protiv statistike, jasno stavljajući do znanja da govori o besparici u svojim redovima.

– Mi smo u poslednje vreme više vodili borbu sami sa sobom nego protiv protivnika. Poštujemo Voždovac, siguran sam da će svoje šanse tražiti preko brzih kontri i sa bokova, ali očekujemo još jednu pobedu. Bez obzira na sve, niko ne razmišlja o novcu dok igra, videli ste kako su se radovali u Nišu, kao da su osvojili titulu, a ne dobili jednu utakmicu. Jednom ipak mora da se reši problem. Zvezda mora da obezbedi samofinansiranje, da svake godine igra Ligu šampiona ili Ligu Evrope kako bi opstala – govorio je Božović o stanju u klubu, a najmanje o subotnjem meču.

Potom se ipak osvrnuo na dešavanja u timu i onome što ga čeka, ali ne protiv “zmajeva”, već od sredine decembra tokom pauze i zimskog prelaznog roka.

– Želimo da dovedemo dvojicu kvalitetnih igrača u januaru, kao i krajem maja, a pred početak kvalifikacija još dvojicu. Nisam postavljao ultimatum kad nisam ni imao kome. Nemamo upravu. Samo sam rekao da postoji mogućnost da se ekipa delimično raspadne posle 16. decembra ukoliko ne bude novca da se isplate zaostale zarade – zaključio je Božović u svom stilu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari