Najmlađi tim u ABA ligi igra kao “mator” u prvom delu regionalnog takmičenja; Mega Leks apsolutni je hit koji je košarkaški ove sezone potpuno oživeo Sremsku Mitrovicu, čiji meštani, ali i brojni menadžeri, unapred kaparišu mesta za nastupe mlađarije Dejana Milojevića. Ljubičasti su skorom 8-3 na deobi drugog mesta i iz vizure favorita dočekaće u subotu nepredvidivu Krku; dok će Metalac na noge košgeterski raspoloženoj Olimpiji, koja u Ljubljani igra mnogo bolje u odnosu na gostovanja širom regionalnog takmičenja. Koliko su toga dobrog uradili u proteklih sedam dana igrači Partizana najbolje će videti na nedeljnom gostovanju Cedeviti, koja je u sedam evroligaških kola nanizala čak četiri trijumfa. Crvena zvezda u ponedeljak protiv Cibone, u ehu Pionira stvorenom još u petak protiv Reala, zatvara 12. kolo duelom sa Cibonom.

Dvadesetogodišnji Timote Luvavu najtalentovaniji je strani igrač koji se pojavio u srpskoj košarci. Mladi Francuz rođen u Kanu oduševio je košarkašku javnost raskošnim talentom; atleticizmom, tehnikom, mehanikom šuta, brzinom – sa prosekom od 16,18 poena po meču vođa je Meginog “vrtića” u kojem se sve više ističe i tandem nešto starijih Crnogoraca – plej Nikola Ivanović i krilni centar Danilo Nikolić. Trener Dejan Milojević ne želi da govori o pojedincima pred meč sa Krkom, koja je u seriji od četiri pobeda na poslednjih pet mečeva.

– Nisi jak kao tim onoliko koliko ti je kvalitetan najbolji igrač nego koliko je dobar 12. igrač u rotaciji – zanimljiva je opservacija perspektivnog stručnjaka, koji u dosadašnjem delu sezone nije izveo najjači sastav zbog povreda.

Cedevita je na gostovanju Limožu gotovo izvesno zaokružila priču u vezi sa plasmanom u Top 16 fazu; Zadar je pokazao da u ABA ligi nisu nepobedivi na svom terenu; međutim za iznenađenje kola Partizan će morati da odigra daleko organizovanije nego na prethodnim utakmicama. Oporavak pleja Vilsona i potpuna adaptacija Džonsa na sistem sigurno raduju trenera Božića, koji još uvek ne može da pronađe adekvatne “prirodne” opcije na mestu centra niti igrača u spoljnoj liniji čije oscilacije nisu u ravni đaka koji luta između dobrog i odličnog uspeha. Procenat uspešnosti za dva poena dovoljan za pretposlednje mesto u Ligi jasno ukazuje na veliku problematiku Partizana u reketu – a u nedelju će imati “posla” sa najdominantnijim centrom u regionu Mirom Bilanom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari