Košarkaši Partizana upisali su u prethodnom kolu ABA lige važnu pobedu protiv Tajfuna, pogotovo ako se zna da je pred crno-belima period u kojem mogu potpuno vratiti samopouzdanje i skočiti u gornji deo tabele. Izabranici Petra Božića gostuju u nedelju Cedeviti gde, uprkos snazi evroligaša, ne bi trebalo da budu potpuno bez šansi, ali je mnogo važniji period nakon toga jer je Partizan domaćin u čak četiri od pet duela do Nove godine. Pritom bi strateg „parnog valjka“ mogao na raspolaganju da ima popunjeniji roster ukoliko se obistine povoljne prognoze.

Crno-beli seriju od tri domaćinstva u dve nedelje započinju protiv Olimpije, nastavljaju sa Metalcem, a završavaju u duelu sa Mega Leksom, pa ako malo podignu ritam ne bi bilo iznenađenje da na kontu imaju tri uspeha više. Zatim idu na noge MZT, što nije nepremostiva prepreka, a onda im dolazi Igokea, opet rival protiv kojeg se može igrati.

Istovremeno, Partizan bi trebalo da bude jači za potpuno spremnog Džamara Vilsona. Amerikanac sa finskim pasošem je zalečio sitnu povredu zadnje lože, a ukoliko povrati i sigurnost mogao bi biti velika pomoć Aleksandru Cvetkoviću u organizaciji napada, jer „parni valjak“ kuburi sa asistencijama. Vilson bi trebalo i da počne da preuzima odgovornost sa distance, jer smo retko viđali da uputi šut iza linije 6,75 metara, verovatno i zbog neugodne povrede zgloba šake, pa se može očekivati da polako „namesti ruku“.

Kada su u pitanju ostali povređeni igrači, Edo Murić prema najavama od 1. decembra počinje da radi sa ekipom, s tim da nije realno očekivati ga u stroju pre susreta sa Megom. Nešto je nepovoljnija situacija sa Mihajlom Andrićem kojem je noga još u „čizmi“, a čim se problem sa tetivom sanira i on će ulaziti postepeno u trenažni postupak.



Raspored do Nove godine

  • Cedevita – Partizan29.11.
  • Partizan – Olimpija5.12.
  • Partizan – Metalac13.12.
  • Partizan – Mega Leks18.12.
  • MZT – Partizan22.12.
  • Partizan – Igokea26.12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari