Fudbalerima Srbije odavno su potonule sve lađe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, ali bi protiv Albanije, 8. oktobra u Elbasanu, i Portugala, tri dana kasnije u Beogradu, trebalo da se bore za ono malo preostalog ugleda našeg reprezentativnog fudbala, timsku čast i svoje obraze.

– Pred nama su dve poslednje utakmice u ovom ciklusu, koje su od velikog značaja, iako nemamo šanse za EP. Gostovanje u Albaniji je najteže u ovom ciklusu. Svesni smo važnosti tog meča, u svakom pogledu, i siguran sam sa će igrači dati sve od sebe na njemu i biti pravi ambasadori Srbije. Posle toga sledi duel sa Portugalcima, koji su najkvalitetniji u našoj grupi – smatra selektor „orlova“ Radovan Ćurčić uoči visokorizičnog „izleta“ u Albaniju, koja je još u igri za odlazak u Francusku, i zaključnog duela s Kristijanom Ronaldom i društvom koji su opravdali zvanje favorite u I grupi.

Zbog povreda ovu akciju preskaču Matija Nastasić, Filip Kostić, Nemanja Maksimović i Lazar Marković, veliko je pitanje da li će iz istog razloga u konkurenciji za zadnjih 180 minuta ovog ciklusa ostati Nemanja Matić, ali će se zato na današnjoj prozivci A tima u Staroj Pazovi prvi put pojaviti sjajni član omladinske selekcije Sergej Milinković Savić i iskusni golman Marko Dmitrović.

Za mečeve s Albancima i Portugalcima selektor računa na 24 igrača: Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Marko Dmitrović. Odbrana: Branislav Ivanović, Nenad Tomović, Marko Petković, Stefan Mitrović, Uroš Spajić, Duško Tošić, Aleksandar Kolarov, Ivan Obradović. Sredina terena: Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa, Luka Milivojević, Nemanja Gudelj, Adem Ljajić, Sergej Milinković-Savić, Darko Brašanac, Zoran Tošić, Andrija Živković, Dušan Tadić. Napad: Miralem Sulejmani, Aleksandar Mitrović i Petar Škuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari