Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu u Svetskoj ligi trijumfom nad Hrvatskom sa 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1) na završnom turniru u Bergamu, ali što je još važnije već sada obezbedili vizu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru gde će konačno pokušati da dođu do zlata. Podvig izabranika Dejana Savića utoliko je veći što su dominantno odigrali ceo turnir, a nisu posustajali ni u teškim trenucima kakvi su bili kada je Hrvatska u nekoliko navrata imala dva gola viška.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; 

Na prvi pogodak u Bergamu se dugo čekalo, a postigli su ga Hrvati posle nekoliko propuštenih akcija “delfina” čije je udarce zaustavljao sinoć odlični golman Pavić. Diktirali su rivali tempo sve do skora 3:5, kada su naši momci uspeli da se oslobode pritiska i preokrenu rezultat. Pre svega je proradio napad koji nam je doneo izjednačenje na ulasku u poslednju deonicu (5:5), a onda su vaterpolisti u pravom smislu te reči potopili protivnika. Najpre je Gojko Pijetlović na golu zaustavio dva napada Hrvata sa igračem više, a onda je Jakšić pogodio za prvo vođstvo (6:5). Naši momci se tu nisu zaustavili već su jakom odbranom “zaključali” gol, dok su potom Ćuk i Prlainović doneli velikih 8:5, posle čega je meč ušao u mirnu završnicu i kulminirao sigurnim trijumfom “delfina”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari