Vaterpolo reprezentacija Srbije naučila je lekciju sa prošlog Svetskog prvenstva u Barseloni, mudrije iskoristila trodnevnu pauzu između takmičenja po grupama i nokaut faze, smireno ušla u četvrtfinalni duel sa Sjedinjenih Američkih Država i bez panike prešla preko njihovog uvodnog vođstva, da bi zahvaljujući većem kvalitetu i iskustvu “preplivala” svoju redovnu “mušteriju” – 12:7 (4:2, 3:3, 3:3, 4:1), ostavši u trci za medalje.

A ako ponovi igru iz druge dve četvrtine prvak Evrope može i do finala SP u Kazanju, preko odlične Italije (sutra), koja je sa turnira izbacila branioca planetarne titule Mađarsku.

     

“Jenkiji” su bolje otvorili utakmicu, brzo stekli dva gola prednosti i spoljnim šutevima mučili “plave delfine”, čiju igru njihov selektor, a naš stručnjak Dejan Udovičić zna kao zlu paru, ali su se izabranici Dejana Udovičića brzo sabrali i zaigrali u svom stilu. Ko dlanom o dlan i na semaforu je bilo 4:2, a na kraju prvog poluvremena i 7:5. Tog trenutka su kontrolu fizički iscrpljujuće utakmice, sa dosta duela i dosta (ne)dozvoljenih duela na površini i ispod vode, preuzeli srpski vaterpolisti. Uz dosta šmekerskih poteza i golova, ispraćenu dobrom odbranom svoje mreže (branili je i Gojko Pijetlović i Branislav Mitrović) stalno uvećavajući razliku, do konačnih “plus pet”.

    

  Strelci za našu reprezentaciji bili su Duško Pijetlović (4 pogotka), Dušan Mandić (2) i Slobodan Nikić (2), te Milan Aleksić, Andrija Prlainović, Filip Filipović i Živko Gocić (po jedan).



 

  AF

      Rezultati četvrtfinala

      Hrvatska – Crna Gora 10:4

      Grčka – Australija 12:11

      Italija – Mađarska 8:7

      Srbija – SAD 12:7

     

      Parovi polufinala

      Srbija – Italija

      Grčka – Hrvatska

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari