Uspeli su iz prve da naprave odličnu koheziju, da usklade znanje i karakter, iskustvo i navike, obostranu popularnost i izražen ego i da za dve godine zajedničkog rada dođu do četiri grend slema; dva trofeja sa Vimbldona i po jedan sa Australijan i US opena uverili su Novaka Đokovića da treba da nastavi saradnju sa Borisom Bekerom. Čuveni Nemac i osvajač šest grend slem trofeja iz igračkih dana pohvalio se na društvenoj mreži da je u sredu produžio saradnju sa srpskim teniserom do kraja 2016; biće to njihova treća sezona zajedničke saradnje.


Ovakav epilog mogao je i da se nasluti posle čak tri grend slem trofeja u 2015. i briljantnih nastupa Novaka Đokovića, koji je uspeo da ponovi rezultate iz 2011, što se do tekuće takmičarske godine činilo nemogućim. Nedavno gostovanje Bekera u Beogradu i održano predavanje u Jugoslovenskom dramskom pozorištu pokazalo je da je nivo prijateljstva i poštovanja između Nemca i Srbina idealno izbalansiran. U stručnom štabu Noleta trebalo bi i dalje da ostane Marijan Vajda, koji bi „uskakao“ u ulogu prvog trenera na određenim turnirima.

Đokovića danas očekuje duel sa Že Žengom, domaćim teniserom na omiljenom turniru u Pekingu, sa kojim se nikada ranije nije sastajao u karijeri. Ženg je do glavnog žreba došao zahvaljujući „vajld karti“, a u prvom kolu je iznenadio Denisa Istomina. Ana Ivanović takođe danas na istom turniru igra protiv Svetlane Kuznjecove, iskusne Ruskinje u osmini finala, i ukoliko pobedi, mogla bi da se sastane sa pobednicom duela Pavljičenkova – Peneta.

 

Troicki razočarao

Najavio je Viktor Troicki uvodnim trijumfom protiv Miloša Raonića da bi Peking mogao da bude turnir njegovog povratka u rezultatskom smislu, međutim već u drugom kolu srpski teniser poražen je od malo poznatog Lu Jen-Hsuna iz Kineskog Tajpeha. Teniser koji je do glavnog žreba došao zahvaljujući „vajld kardu“ pobedio je Troickog u dva seta (6:4, 7:5) napravivši time jedno od većih iznenađenja na takmičenju u prestonici Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari