U meču koji je trajao 5 sati i 53 minuta Novak Đoković je osvojio Australija open. Novak Đoković je nakon još jednog izuzetnog meča sa Rafaelom Nadalom uspeo da pobedi rezultatom 3:2.

Po setovima rezultat Đoković-Nadal  se kretao 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 i 7:5. Tako je prvi teniser sveta po treći put trijumfom završio turnir Australija open u Melburnu, u Rod Lejver areni.

Ovo je bilo najduže finale u istoriji grend slem turnira.

 

Prethodno najduži grend slem meč je trajao četiri sata i 54 minuta 1988 godine kada je US Open osvojio Maks Volander u meču sa Ivanom Lendlom. 

 

Đoković je izjavio da je počastvovan što je mogao da uđe u istoriju danassnjom pobedom u finalu Otvorenog prvenstva Australije sa Rafaelom Nadalom, ali i da mu je žao što je neko morao da izgubi.

„Rafa, ti si jedan od najboljih igrača svih vremena i najpoštovanijih igrača trenutno. Danas smo ušli u istoriju, a, nažalost, ne mogu da postoje dvojica pobednika“, rekao je Đoković.

 

Đoković je osvojio svoj treći Australijan open i peti grend slem. „Nadam se da ćemo imati još mnogo ovakvih finala. Hvala svima…Privilegovan sam ssto stojim pored jednog od najboljih sportista svih vremena“, kazao je Đoković na terenu po preuzimanju trofeja. Nadal je sportski podneo poraz u epskom finalu.

„Moram da čestitam Novaku, on i njegov tim su uradili fantastičan posao. Igraću tenis još mnogo godina i vraćaću se ovde. Uprkos porazu, ovo je fantastičan početak sezone. Proveo sam fantastične

dve nedelje, a ovaj meč nikad neću zaboraviti“, kazao je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari