– Fudbaleri Partizana došli su na korak od prolaska u narednu fazu Lige Evrope nakon što su sinoć savladali AZ Alkmar u gostima posle preokreta sa 2:1 (0:0), pa će im u poslednjoj rundi u Beogradu biti dovoljan i bod protiv Augsburga da proleće dočekaju na međunarodnoj sceni. Crno-beli su u Holandiji odigrali borbeno, izuzetno napadački na zadovoljsvo velikog broja svojih pristalica na stadionu, pa se veliki broj stvorenih prilika isplatio u drugom poluvremenu, uprkos činjenici da je bilo opasno i ispred Kljajićevog gola.

Ljubinko Drulović sinoć nije imao izbora kada je u pitanju odbrana, sa samo petoricom defanzivaca u sastavu, ali je zato u napadu krenuo sa Abubakarom kao najisturenijim, uz podršku Andrije Živkovića i raspoloženih Babovića i Ninkovića. Nije Partizan sinoć srljao, igrao je pametno, ali je odbrana “ispadala” u više navrata u prvih pola sata. Kljajić je odbranio “jedan na jedan” Souzi koji je izbegao ofsajd zamku, da bi nedugo zatim, posle greške domaće odbrane, lopta došla do Partizanovog Kamerunca ali je on rešio da samog Ninkovića uposli kroz vazduh a ne po zemlji, pa mu je lopta bila previsoka. Ređale su se šanse na obe strane, “parni valjak” je ozbiljnije pretio preko Abubakara, Ninkovića i Babovića, ali su mreže mirovale do odmora.

Po kazni za propušteno, prvi je u nastavku kapitulirao Kljajić. Souza je dobio loptu u srcu šesnaesterca, uspeo je da se okrene pored Ćirkovića i da šutira u gornji levi ugao golmana Beograđana (48). Za razliku od ranijih utakmica, Partizan nije stao već je krenuo najmanje po bod, što se ubrzo isplatilo. Ninković je u 65. minutu sa levog krila ubacio loptu na peterac, a Kamerunac ostao sam i glavom zatresao mrežu. Mogli su crno-beli do vođstva ubrzo kada su njih dvojica zamenili uloge. Sinoć odlični Abubakar je “izbacio” Ninkovića samog ispred Kutinja, ovaj imao lepu zamisao da prebaci golmana, ali je loše zahvatio loptu koja je obišla prazan gol. Trud se ipak potpuno isplatio gostima. Na ulasku u zaustavno vreme Kamerunac je nakon driblinga pretrčao čuvara, ušao po levoj strani u šesnaesterac, pogledao gde su mu saigrači, a onda pronašao usamljenog Andriju Živkovića koji je šutnuo iz prve i doneo Partizanu veliku pobedu, koja mu omogućava da sudbinu prolaska u šesnaestinu finala drži u svojim rukama.

Drulović: Rad se isplatio

– Na najbolji mogući način nam se vratio dobar rad i dobar odnos prema utakmici. Mogli smo da napravimo bolji rezultat i u prvom poluvremenu da nismo promašili prilike. Šanse za prolaz dalje su procentualno sada veće i mi se držimo cilja. Sledi veliko finale protiv Augsburga, da završimo grupnu fazu Lige Evrope na najbolji mogući način – nije krio zadovoljstvo posle pobede trener crno-belih Ljubinko Drulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari