Muška odbojkaška reprezentacija Srbije započela je nastup na Evropskom prvenstvu pobedom nad Slovačkom posle velike borbe u pet setova (25:22, 22:25, 29:27, 24:26, 15:10). Mesta za dublju analizu nema, već samo za blage korekcije propusta koji su doveli do gubitka dva seta na razliku, s obzirom da izabranike Nikole Grbića već u subotu (15.00) očekuje novi izazov u grupi D u italijanskom Arziciju u vidu nezgodne selekcije Finske. U nedelju (18.00) potom sledi najteži mogući ispit protiv branioca titule Rusije koja nas je pre dve godine savladala u polufinalu i navela na borbu za bronzu koja je i osvojena.

Gledajući sastav grupe, Finska je verovatno teži rival od Slovačke, ali je za očekivati da baš zato naši igrači imaju ozbiljniji pristup kako ne bi doveli u pitanje novo gubljenje bodova, a samim tim i prolazak u narednu fazu, odnosno da se izbegne ukrštanje sa težim rivalom u nokaut rundi. Evidentno je da su padovi u igri i odsustvo koncentracije u nekim momentima najveći problem našeg tima, odnosno servis koji juče nije slušao pa je rivalima bio olakšan prijem. Najbolji pokazatelj odsustva pribanosti je upravo gubljenje setova na razliku i to u trenucima kada se stizalo do izjednačenja i onda ispuštala prilika.

Odbojkaši Srbije su bili na kraju ubedljivo bolji u svim segmentima, iako rezultat to ne pokazuje, pa predstoji blago podizanje forme, što omogućava i raspored protivnika po gradaciji. Istovremeno, naši odbojkaši moraju postati imuni i na sudijske greške, a bilo ih je sinoć dosta, zbog čega su pauze između poena bile česte usled “video provere”, koje su često umele i da potraju zbog neodlučnosti arbitara na mreži i u polju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari