Ništa od gromoglasno, i sa svih strana, najavljivane smene Radomira Antića. Verovatno po nalogu iz državnog vrha – jer ovde je sve politika – Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije i njegov predsednik Tomislav Karadžić preko noći su promenili „ploču“, dozvolili mogućnost da naša najbolja reprezentacija kvalifikacije za prvenstvo Evrope počne bez suspendovanog i „preskupog“ selektora, a on posle dugog i izričitog protivljenja uzeo u razmatranje drastično smanjenje ugovornih primanja, pa će Stanković i ekipa u novi takmičarski ciklus po svoj prilici sa starim stručnim štabom.

Do juče, skoro do krvi, zaraćene strane otpočele su pregovore, za koje se očekuje da budu završeni navedenim kompromisom, a on, nedeljama teškim međusobnim optužbama zamlaćivanoj naciji, bude saopšten posle nove sednice fudbalske vlade, sredinom sledeće nedelje. Osim, ukoliko ne dođe do novog veleobrta.

– Na inicijativu selektora Antića u četvrtak uveče počeli su razgovori s njegovim timom, u kojem su Radomirov advokat i sin, inače njegov menadžer. Antić i ja ćemo se sresti u ponedeljak. Razgovori moraju biti završeni do utorka, pošto je za sredu zakazana nova sednica IO. Posle toga će biti sve poznato – medije je o (ne)očekivanom, obostranom povlačenju „ručne“ izvestio prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić.

Očigledno da je direktiva o pomirenju bila ultimativna, čim su i FSS i selektor na putu da odustanu od svojih, toliko branjenih pozicija i zahteva.

– Napravljeni su pomaci po pitanju Antićevog ugovora, mada nije još sve rešeno. Za nas nije toliki problem novac koliko rešenje o vođenju reprezentacije u ta četiri meča. Očekujemo od Antića da ga u najskorije vreme ponudi Stručnom odboru FSS – tvrdi predsednik našeg Saveza, koji nas je do skora uveravao da „orlovi“ ne mogu biti prepušteni selektorovim pomoćnicima ili privremenim zamenicima, uz neizbežno podsećanje da Antić mora platiti deo finansijskog ceha za loše rezultate na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Karadžić sada ne bi da se podseća ni razmene teških reči sa selektorom, inače samo vrhu ledenog brega u davno tinjajućem sukobu dva najuticajnija čoveka u svetu ovog sporta na našim prostorima.

– Ne bih se složio da sam samo ja bio u takvim relacijama sa Antićem, imali su ih i ostali članovi Odbora za hitna pitanja (skraćena verzija IO – prim. aut). Znate kako kaže narod – kada se čovek penje na drvo, on ne gleda dole Ovde nema pobednika, ni poraženi, moramo i jedni i drugi pokazati želju da sadašnji selektor ostane – smatra predsednik Saveza, koji je na kraju ipak ostavio mogućnost definitivnog razlaza sa sadašnjim strategom A tima.

– – U naredna dva, tri dana iscrpićemo sve teme i ako do tada ne pronađemo rešenje, momentalno ćemo raskinuti ugovor s Antićem.

Dujković napustio „orliće“

Vrhuška Saveza prihvatila je neopozivu ostavku selektora mlade selekcije Ratomira Dujkovića, koji je odlučio da se sam povuče posle poraza u meču sa Slovačkom i neodlaska u baraž kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Stručnom odboru FSS naloženo je da nađe privremeno rešenje na klupi „orlića“ u duelima sa Hrvatskom i Kiprom, dok će selektor za naredni ciklus naknadno biti izabran.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari