Zaslužili su i te kako Partizanovi fudbaleri Ligu Evrope, nije im ni remi s favoritom C grupe Totenhemom pao s nebesa, ali i ove godine nemaju kvalitet da, kao jedini srpski predstavnik u UEFA takmičenjima posle sezone kupanja, prezime u njoj.

Poraz od Asterasa u prošlom kolu pokazao je gde im je mesto s one strane granice, a sinoćnji debakl protiv Bešiktaša – 0:4 (0:2), kao mehur vode, raspršio nerealne snove o prolasku u eliminacionu rundu.

Gosti su bili apsolutno bolji u „klizavoj“ Humskoj. Tehnički, trkački i taktički nadmoćni brzo su osvojili sredinu terena, gde je domaćinu nedostajao iskusni majstor loptanja Saša Ilić (ostao na klupi), da makar proba da razigra dečački par na krilima Živković-Pantić i poveže tu liniju tima s odsečenim špicevima Lazovićem i Škuletićem. Ekipa iz Istanbula je lako, brzo i jednostavno stizala do šesnaesterca Beograđana, ali je sticaj okolnosti učinio da ih „načne“ s veće daljine. Preko Asutrijanca Velija Kavlaka, čiji je efektni felš šut našao na krivoj nozi golmana Milana Lukača (18. minut). Ostala tri pogotka pala su iz akcija s manje udaljenosti i po zemlji, a idu više na dušu smušene zadnje linije, u kojoj je na mestu desnog beka solidno debitovao jedva punoletni Miladin Stevanović, te nesmotrenih i u defanzivi nedovoljno agilnih veznjaka „parnog valjka“. Vođstvo je duplirao najbolji strelac lidera turskog prvenstva Senegalac Demba Ba (45), agoniju crno-belih produžio mladi Turčin Ozjogan Ozjakup (51), a tačku na očajnu partiju Partizana stavio je njegov zemljak Gokhan Tore (54).

Za malo iskorišćena šansa Živkovića u prvom poluvremenu bila je samo pucanj u prazno autsajdera, jer je 90 minuta favorizovanom protivniku pretio iz praznih „puški“. Do novog susreta, 6. novembra na Bosforu.

Incidenti Turaka

Turski navijači nisu kao nedavno albanski napravili incidente na stadionu, jer se paljenje baklji na tribinama odavno u to ne računa, ali jesu na putu do njega, pa je morala da interveniše žandarmerija. Prvo zbog bakljade u hotelu iz kojeg su krenuli na utakmicu, a onda i radi demoliranja autobusa, kojim su voženi. Pre utakmice su skandirali „Ovo je Turska“ i „Sultan Sulejman“.

Kiša ugrozila meč

Malo je nedostajalo da utakmica bude odložena. Dvodnevna beogradska kiša i(li) loša drenaža novog novcijatog terena, finansiranog novcem UEFA, toliko su potopili travu da je voda satima uklanjana, da bi sudija i delegat tek malo pre 19 sati dali zeleno svetlo za igru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari